İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsveç’te 4 Süryani aday milletvekili oldu

İsveç’teki seçimlerde Türk adaylardan milletvekili seçilen olmadı. Türkiye kökenli 4 Süryani aday ise meclise girmeyi başardı… Hristiyan Demokrat Parti’den Robert Halef 2 bin 521 tercihli oy alarak Stockholm’den, Liberal Halkçı Parti’den Irak kökenli Süryani Robert Hannah da bin 716 tercihli oy ile Göteborg’dan milletvekili olarak parlamentoya girdi.


İsveç’teki seçimlerde Türk adaylardan milletvekili seçilen olmadı. Türkiye kökenli 4 Süryani aday ise meclise girmeyi başardı.
           
Yaklaşık 100 bin Türk’ün yaşadığı İsveç’te 14 Eylül’de yapılan seçimlerde milletvekili adayı olan çok sayıdaki Türk’ten hiçbiri seçilecek oyu alamadı.
Partileri tarafından seçilme ihtimali yüksek sıralarda gösterilmeyen ve tercihli oy da alamayan adaylar hayal kırıklığı yaşadı.Seçim sistemi ve Türk seçmenler arasında oy kullanma oranının çok düşük olması, Türk adayların en büyük engeli oluşturdu.
Öte yandan partileri tarafından avantajlı sıralarda aday gösterilen Türkiye kökenli 4 ve Irak kökenli 1 Süryani aday milletvekili seçildi.Sosyal Demokrat Parti’den İbrahim Baylan, Yılmaz Kerimo ve Emanuel Öz, Stockholm’den milletvekili seçildi.

Hristiyan Demokrat Parti’den Robert Halef 2 bin 521 tercihli oy alarak Stockholm’den, Liberal Halkçı Parti’den Irak kökenli Süryani Robert Hannah da bin 716 tercihli oy ile Göteborg’dan milletvekili olarak parlamentoya girdi.
2010 seçimindeki istatistiklere göre, Türkler arasındaki oy kullanma oranının yüzde 12 olduğu ortaya çıkmıştı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25539620/

Yorumlar kapatıldı.