İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu’dan Ermenistan’a mesaj

Davutoğlu, Ermenistan’a mesaj verdi: “Azeraycan topraklarının her bir santimetrekaresi kurtulana kadar, Türkiye, Azerbaycan’ın yanında olacak.”Azeri gazını Avrupa’ya ulaştıracak projede temel atma törenine katılacak olan Davutoğlu ve Aliyev’den, Ermenistan’a çağrı geldi. Ermenistan’a, “İşgal edilen Azeri topraklarından çekil, projelerden dışlanma” mesajı verildi.Aliyev, “Ermenistan tecrit ediyor. Tüm teşebbüsler, Ermenistan’ın iştiraki olmadan yapılıyor. Ermenistan bunları yaparsa, işbirliği için daha güzel imkanlar oluşacaktır” derken, Davutoğlu da, “Güney gaz koridoru ile Kafkasları Balkanlara bağlayacağız. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilirse, diğer ülkeler gibi Ermenistan da buradan istifa eder” şeklinde konuştu.

***
Başbakan Ahmet Davutoğlu Bakü’de konuştu.
           
BAKÜ – Ahmet Davutoğlu, Başbakan olduktan sonra ikinci yurt dışı ziyaretini Bakü’ye yaptı.
Yarın, Avrupa’ya gidecek Azeri gazı için birlikte temel atacağı Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya gelen Davutoğlu, Ermenistan’a mesaj verdi:
“Azeraycan topraklarının her bir santimetrekaresi kurtulana kadar, Türkiye, Azerbaycan’ın yanında olacak.”
Azeri gazını Avrupa’ya ulaştıracak projede temel atma törenine katılacak olan Davutoğlu ve Aliyev’den, Ermenistan’a çağrı geldi. Ermenistan’a, “İşgal edilen Azeri topraklarından çekil, projelerden dışlanma” mesajı verildi.
Aliyev, “Ermenistan tecrit ediyor. Tüm teşebbüsler, Ermenistan’ın iştiraki olmadan yapılıyor. Ermenistan bunları yaparsa, işbirliği için daha güzel imkanlar oluşacaktır” derken, Davutoğlu da, “Güney gaz koridoru ile Kafkasları Balkanlara bağlayacağız. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilirse, diğer ülkeler gibi Ermenistan da buradan istifa eder” şeklinde konuştu.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25539045/
Kıbrıs’ta dini liderler bir araya geldi
ANASAYFA»DÜNYAFont BüyütFont KüçültHaberi YazdırHaberi e-posta ile gönder
18.09.2014 20:21:04
 

Yorumlar kapatıldı.