İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Devletin yapmadığını ‘Talat Paşa’ yapıyor

Yunanistan meclisinin ‘Ermeni Soykırım’ı yoktur’ demeyi suç sayan kararını protesto etmek için Atina’ya gitmeye hazırlanan Talat Paşa Komitesi’ne muhalefet partilerinden tam destek geldi. CHP ve MHP bu girişimi takdirle karşıladıklarını söyledi.Yunanistan’ın 9 Eylül günü çıkardığı ‘Ermeni soykırımı yoktur’ demeyi suç sayan yasayı ‘çiğnemek için’ Atina’ya gitme kararı alan Talat Paşa Komitesi’ne siyasetçi ve diplomatlardan destek geldi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bu konuda gösterilen gayretleri takdir ettiklerini belirtti. CHP’li Faruk Loğoğlu ise Doğu Perinçek’in benzer bir girişimi İsviçre’de yaptığını ve bunun sonunda bu konuda verilen mahkûmiyet kararının AİHM’den döndüğünü anımsattı. Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Talat Paşa Komitesi’nin devletin açığını kapattığı söyledi. (Bizim aslanları aralarına almazlarsa ayıp  olur. Kim tutar sizi,Talat’ın ismi yeter korkutmaya? HYETERT)

HEPSİNE TEŞEKKÜRLER
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: 2015 yılı zor geçecek. Türk milletine düşman olanlar Türk milleti ile hesabı olanlar ittifak içerisinde, geçmişin kabuklaşmış yaralarını kaşıyarak milletimizden öç almaya çalışacaklar.  Buna hazırlıklı olmamız gerekir. Tabii sorumluluk ülkeyi millet adına yöneten siyasi iktidardadır. Sözde ‘Ermeni soykırımını’ ret etmeyen, buna karşı dik duruş sergilemeyen AKP hükümetleri, AKP politikaları, bu noktada Türk milletiyle hesabı olanların ellerine güçlendirmektedir. Bu yönde gösterilen her türlü gayret takdire şayandır. Arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum.
‘TAKDİR EDİYORUM’
CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu: Yunanistan’da kabul edilen bu yasada “Ermeni soykırımı” ismen de zikredilerek,  “Pontus soykırımı”, ‘Helen soykırımı’ ile birlikte suç haline getiriyor. 2008 Konsey’de böyle bir karar çıktığı zaman ‘bunun çok tehlikeli bir şey olduğunu ve AB ülkelerinde sözde  Ermeni soykırımının hem kabulüne yol açacağına hem de inkarının suç olma noktasına getirebileceğini söylemiştim. AB ülkesi olarak Yunanistan’ın attığı bu son adımda bu yönde atılmış bir adımdır. Talat Paşa Komitesi’nin girişimine benzer bir girişimi Doğu Perinçek İsviçre’de yapmıştı. İsviçre Mahkemelerinin verdiği mahkumiyet karar AİHM gitti, oradan dönmüştü. Bu konuda, sivil toplum örgütlerinin yapacakları girişimleri takdir ile karşılamak gerekir. 
‘ESKİDEN DEVLET VARDI’
Emekli Büyükelçi Onur Öymen:  Burada esas muhatap Türk hükümetidir. Türk hükümeti buna ne tepki gösteriyor? Dışişleri büyükelçi mi çekti? Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bütün bunlar olurken Davutoğlu, Yunanistan’la çay içmekten söz ediyor. Güzel konuşmalarla, alttan alarak, kol kola girerek diploması yapacağını zannediyor. Siz böyle taviz verici, alttan alıcı, her konuda herkese boyun eğici bir yaklaşım sergilerseniz, olacağı budur. Devlet bunu yapmadığı için Talat Paşa Komitesi devreye giriyor. ‘Ermeni soykırım’ anıtı açılması üzerine  Hasan Esat Işık Paris’i terk ettiği zaman Talat Paşa Komitesi yoktu, ama devlet vardı.
Zihni Erdem / Ankara

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/51833-devletin-yapmadigini-talat-pasa-yapiyor.html

Yorumlar kapatıldı.