İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk bakan: Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık

Portekiz’de temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ″Ermenistan’la ilişkilerde ilerleme işinde Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık″ dedi. Portekiz’de temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ermenistan ile olan ilişkilerin normalleştirilmesine de vurgu yaptı.

Türkiye’den Sabah gazetesinde yer alan habede şunlar da kaydedildi:
«Bozkır, şu ifadeleri kullandı: “Aslında o zaman başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubuyla biz içimizi yakan bu olaylara bir sayfa çeviriyor ve barış eli uzatıyoruz. Bu kadar içimiz yanarken uzatılmış bu eli karşı taraf da görür ve elini uzatırlar ve yeni bir sayfa açabiliriz. Birbirimizi öldürülerek, nefret ederek dünyanın geleceğine yürümemiz mümkün değildir. Artık hepimizin barış içinde, geçmişte yaşananları anmayarak yaşama mecburiyeti vardır. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık.”».
Türk bakanın Ermeni-Türk Protokollerinin Ankara tarafından Karabağ’a ilişkin önkoşullar getirilmesi sebebiyle dondurulduğunu anmayı ‘unuttuğunu’ da tarafımızdan kaydedelim.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.