İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kürt Dengbej Gazin ile Ermeni Aşık Leyli Aynı Sahneyi Paylaştı

Vanlı Dengbej Gazin ve Ermeni Aşık Leyli, Ermenistan-Türkiye normalleşme destek programında seslendirdikleri Kürtçe ve Ermenice şarkılarla müzik ziyafeti yaşattı… Gazin konser sonrası verdiği röportajında; “Ben küçüklükten beri bu şarkıları biliyordum. Ermeni ve Kürtlerin ortak bir kültür vardı. Hangi şarkıyı söylüyorum, onlarda aynısını söylüyordu” diye konuşurken, Ermeni Aşık Leyli ise “İlk defa bu ülkeye geldim. Ardından Gazin hanımla tanıştım. Çok iyi anlaştık. Çok zeki bir kadın ve şarkıları bambaşka. Onunla çalışmak çok zevkliydi. Bununla beraber iki sanatçı önce aynı sahneyi paylaşırken, şimdi ise ortak bir albüm çıkarmayı planlıyor.

***
Vanlı Dengbej Gazin ve Ermeni Aşık Leyli, Ermenistan-Türkiye normalleşme destek programında seslendirdikleri Kürtçe ve Ermenice şarkılarla müzik ziyafeti yaşattı.
Vanlı Dengbej Gazin ve Ermeni Aşık Leyli, İTÜ Maçka Kampüsü’nde bulunan Mustafa Kemal Amfisi’nde Ermeni ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.
İKİ HALK BİR SAHNEDE BULUŞTU
Biri Van’dan, diğeri Gürcistan’dan 2 halk sanatçısı sahnede halkların sanatını dinleyicilerle paylaştı.
İstanbul’daki konser Dengbej Gazin ve Ermeni Aşık Leyli’nin verdiği 3 konserlik serinin sonuncusu olarak müzikseverlerle buluştu.
Van’dan Erivan’a projesinde 2 halk sanatçısı müzikseverlerle müzik şöleni yaşattı. Ayrıca Avrupa Birliği desteklediği bu konserler, Ermenistan-Türkiye normalleşme destek programının bir parçası olarak yer alıyor.
KONSER FİKRİ DENGBEJ GAZİN’DEN ÇIKTI
Konser fikri Dengbej Gazin’den çıkarken, Aşık Leyli’de ortaya çıkan sonuçtan çok memnun olduğunu ifade etti.
“ERMENİ VE KÜRTLERİN ORTAK BİR KÜLTÜRÜ VAR”
Gazin konser sonrası verdiği röportajında; “Ben küçüklükten beri bu şarkıları biliyordum. Ermeni ve Kürtlerin ortak bir kültür vardı. Hangi şarkıyı söylüyorum, onlarda aynısını söylüyordu” diye konuşurken, Ermeni Aşık Leyli ise “İlk defa bu ülkeye geldim. Ardından Gazin hanımla tanıştım. Çok iyi anlaştık. Çok zeki bir kadın ve şarkıları bambaşka. Onunla çalışmak çok zevkliydi.
Bununla beraber iki sanatçı önce aynı sahneyi paylaşırken, şimdi ise ortak bir albüm çıkarmayı planlıyor.

http://www.sondakika.com/haber/haber-kurt-dengbej-gazin-ile-ermeni-asik-leyli-ayni-6480524/

Yorumlar kapatıldı.