İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Barroso: AB Ermenistan’ın kararına saygılıyız

Barroso Doğu Ortaklığı politikasına değindi, bunun açık ve şeffaf olduğunu belirterek ″Biz hiçbir zaman politikamızı birine karşı yönlendirmedik. Kesinlikle dışlayıcı ilişkiler çabasında bulunmadık. Tersine daima Doğu’lu partörlerimizi komşularla iyi ilişkilere teşvik ettik″ dedi. AK Başkanı Ermenistan örneğinin öğretici olduğunu kaydederek ″Bu ülke de AB’yle Ortaklık Anlaşmaları müzakereleri yürütmekteydi, ancak son anda güçlü baskı altında imzalamama kararı aldı. Bu kararı eleştiriyor muyuz? Ticareti durduruyor muyuz? Buna karşı tedbirlere başvuruyor muyuz? Tabii  ki hayır. Biz bunun için esef duymamıza karşın Ermenistan’ın Ortaklık Anlaşmasını imzalamaktan vazgeçme kararına saygı duyuyoruz.″ dedi.

***
AB, bunun için esef duymasına karşın Ermenistan’ın Ortaklık Anlaşmasını imzalamaktan vaz geçme kararına saygı duyuyor. Açılama 12 Eylül’de Avrupa Komisyonu Bşk. José Manuel Barroso’dan geldi. NEWS.am’in Avrupa Komisyonu (AK) Basın Servsinden edindiği bilgiye göre; Barroso Doğu Ortaklığı politikasına değindi, bunun açık ve şeffaf olduğunu belirterek ″Biz hiçbir zaman politikamızı birine karşı yönlendirmedik. Kesinlikle dışlayıcı ilişkiler çabasında bulunmadık. Tersine daima Doğu’lu partörlerimizi komşularla iyi ilişkilere teşvik ettik″ dedi.
AK Bşk. Ermenistan örneğinin öğretici olduğunu kaydederek ″Bu ülke de AB’yle Ortaklık Anlaşmaları müzakereleri yürütmekteydi, ancak son anda güçlü baskı altında imzalamama karraı aldı. Bu kararı eleştiriyor muyuz? Ticareti durduruyor muyuz? Buna karşı tedbirlere baş vuruyor muyuz? Tabii ki hayır. Biz  bunun için esef duymamıza karşın Ermenistan’ın Ortaklık Anlaşmasını imzalamaktan vaz geçme kararına saygı duyuyoruz.″ dedi.
Barroso, Ukrayna durumunda gerçekleşenin ne yazık ki tam tersi olduğunu kaydederek ″Ukrayna imzalamak istiyordu ve en nihayetinde Ortaklık Anlaşmasını imzaladı, Rusya ise buna saygı duymadı. Ukrayna’nın serbestçe yolunu seçmesini istemedi. Ve bu, tabii ki kabul edilemezdi″ dedi.
José Manuel Barroso sözlerinin sonunda şunu duyurdu: ″Ukrayna’nın bütünlüğüne Avrupa barış ve istikrarına saygılıyız. Ana karada birleşmiş birleşik Ukrayna adına birlikte çalışmaya hazırız″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/228815.html

Yorumlar kapatıldı.