İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

UNDP-ACT ve USAID Ermeni Manastırı ile ilgil basın açıklaması yaptı

UNDP-ACT, USAID’in de katkıları ile Lefkoşa’da surlar içinde bulunan Ermeni Kilisesi ve Manastırı’nı, işbirliği içinde restore etme ve koruma altına alma projesini destekleme kararı aldı. Kurumlardan yapılan açıklam şöyle: 2006 yılında, Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıs’ın Ermeni toplumu, cesur bir karar alarak, Lefkoşa’da surlar içinde bulunan Ermeni Kilisesi ve Manastırı’nı, işbirliği içinde restore etme ve koruma altına alma kararı aldılar.

UNDP-ACT, USAID’in de katkıları ile, bu önemli projeyi destekleme kararı aldı.
2006-2012 yılları arasında süren projede, yerli ve yabancı bir çok mimar, mühendis ve uzman kişiler, proje ile ilgili olarak Ermeni toplumu, EVKAF ve diğer yerel otoriteler ile yakın işbirliği içinde bulundular ve kompleksin uluslararası standartlar çerçevesinde, amacına uygun bir şekilde restore edilmesine katkı koydular. Projenin bir diğer amacı da Kıbrıs’taki barış ve uzlaşım çabalarına katkı koymaktı.
UNDP-ACT ve USAID olarak bu önemli ‘güven artırıcı önlem’ niteligindeki projeye 3.5 milyon Euro yatırımda bulunduk. Ağustos ayı sonunda kompleksin Evkaf tarafından adil ve şeffaf olmayan bir ihale ile uzun süreli kiralandığını öğrendik. Evkaf idaresine, kabul edemeyeceğimiz ihale sonucu ile ilgili endişelerimizi bildirdik.
Kıbrıs Türk liderliğini de endişelerimiz hakkında bilgilendirdik. Endişelerimizi anladıklarını belirterek, ihalenin sonucu ile ilgili araştırma yapacaklarını ve gerekli müdahalede bulunacaklarını ifade etmişlerdir.
Kıbrıslılara kültürel miras insiyatiflerinde katılımcılık ve işbirliği konularında destek vermeye devam edebilmemiz için, UNDP ve USAID olarak konunun hızlı bir çözüme ulaşmasını bekliyoruz.
Daha fazla bilgi, çalışma saatleri içinde UNDP ve USAID yetkililerinden alınabilir.

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/87/news/91559/PageName/LEFKOSA

Yorumlar kapatıldı.