İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Perinçek Yunanistan’ın bozguna uğrayacağını söyledi

Doğu Perinçek, ‘sözde Ermeni soykırımı’nı kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasayı meclisten geçiren Yunanistan’ın bozguna uğrayacağını söyledi. Perinçek yasanın 9 Eylül’de kabul edilmesinin de ‘zavallılık’ olduğunu belirtti. Sözde Ermeni soykırımı davasında İsviçre’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) mahkûm ettiren İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Yunanistan Meclisi’nin çıkarttığı, Ermeni ve Pontus soykırımının inkarını suç sayan yasayı değerlendirdi. (Bizim aslanlarla birlikte Atina’ya gitsin, bitirsin bu işi. HYETERT)

Perinçek, “Yabancı düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadele yasası”nın oylaması için neden 9 Eylül tarihinin seçildiğiyle ilgili şöyle konuştu:

‘İSTEDİĞİN KADAR YASA ÇIKART‘
“Yunan orduları 9 Eylül’de denize döküldü. Sen, böyle bir günde bozgunun intikamını yasayla falan alamazsın ki. Zavallı bir yasa bu. İngilizler seni Türkiye’nin üzerine sürmüşler, Türkiye’yi işgal etmeye girişmişsin, seni orada denize dökmüşler. Sen bu olaydan 92 yıl sonra bir tane yasa çıkartmışsın. İstediğin kadar yasa çıkart, sen orada denize dökülmüşsün! Çok zavallı bir tavır.
İkincisi, yenildiler! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararıyla yerle bir oldular. Türkiye’ye düşmanlık besleyenlerin hepsi bozguna uğradı. Şimdi, İsviçre hükümeti itiraz etti ve o itiraz, 2015 yılının başlarında karara bağlanacak. Bir kere daha bozguna uğrayacaklar! Bu kanun tamamen havada asılı kalıyor. Çünkü AİHM kararları bağlayıcı. Yunanistan da AB üyesi olduğu için, onun için de bağlayıcı. Çıkarttıkları kanun Avrupa kanunlarına aykırı, uluslararası hukuka aykırı, en temelde de gerçeğe aykırı. Bu açıdan da zavallı bir kanun.”
‘YUNANİSTAN’A DA GİDERİZ’
İşçi Partisi lideri, daha önce İsviçre, Fransa ve Almanya’da yaptıkları gibi sözde Ermeni soykırımını inkar etmeyi yasaklayan kanunları çiğnemek üzere Yunanistan’a da gideceklerini söyledi: “2015 yılı başında AİHM’den kararı çıkartacağız, Türkiye düşmanlarını bir kere daha bozguna uğratacağız! Sonra Yunanistan’a gideceğiz ve o karara dayanarak Ermeni soykırımının yalan olduğunu orada da söyleyeceğiz.”
Sözde soykırımın 100. yılı olarak kabul edilen 2015 öncesinde, “sözde Ermeni Soykırımı” iddialarını kabul etmeyenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasını öngören yasa, Yunanistan Meclisi’nde, 9 Eylül’de yapılan oylamada 42 hayır ve 3 çekimser oya karşın 54 evet oyuyla kabul edildi. Yunanistan’da kabul edilen yasaya göre, uluslararası mahkemeler ve Yunan Meclisi’nin tanıdığı soykırımları kasıtlı olarak ve şiddet suçuna neden olacak şekilde inkar edenler cezalandırılacak.
PONTUS’U DA EKLEDİLER
Yunanistan Meclisi, Ermeni ve Pontus Rum soykırımı iddialarını tanıdığı için, yasaya göre Yunanistan’da “Ermeni ve Rum soykırımları yapılmamıştır” demek hapis ve para cezasına neden olacak. Yasada cezalar 3 ila 6 ay arasında hapis ve 5 bin avrodan 20 bin avroya kadar para cezası olarak belirlendi.
Füsun İkikardeş
‘Biz de Balkanlarda soykırım yapıldı desek ne olacak?’
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halacoğlu, “sözde Ermeni Soykırımı” iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasanın Yunanistan Meclisi’nden geçirilmesinin  hukuk ve insan hakları ile ilgisi olmadığını söyledi. Halacoğlu şöyle konuştu: “Evrensel insan hakları bildirgesini kabul etmiş devletler, insanları suçlarken savunma hakkı tanımak mecburiyetindedirler. Savunma hakkı tanınmadan insanların mahkum edilmesi, böyle kararlar alınması ve yasalar çıkartılması tamamen siyasidir. Bu karar sadece Yunanistan’da geçerli olacaktır.
Böyle yasayı kabul etmiş olmaları onların ciddiyetsiz olduklarını ortaya koyar. Türkiye’nin, Ege’de bazı adaları işgal etmelerine ve buralarda bazı tesisler kurmalarına  sessiz kalması bu işi azıya almalarına sebep oluyor. Biz de TBMM’de Balkanlarda yaşanan Müslümanlara ve Türklere  yapılan katliamları, soykırım sayarsak ne olacak? Bütün bunlar Türkiye’nin bölgesinde eskisi kadar güçlü olmadığını gösteriyor.
2015 çok farklı olacak. Türkiye’nin bu konuda ciddi bir hazırlığı yok. Tam aksine ‘soykırım vardır’ diyenlerin başka devletlerle hazırlığı var.”

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/51191-perincek-yunanistanin-bozguna-ugrayacagini-soyledi.html

Yorumlar kapatıldı.