İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aznavour, Ermenistan ve Türkiye ilişkilerinde ilerlemeye katkı amacında

Ermenistan’ın İsviçre büyükelçisi ve BM Cenevre Merkezinde Ermenistan temsilcisi Aznavour, diplomasi meselelerinde aktif katılımı olabileceği şeklinde yanıtlayarak: ″Örneğin 12 bin Ermeniyi Suriye’den Ermenistan’a naklettik. Biz onları ülke dışına çıkarmak durumundaydık, zira Hristiyan olduklarından hayatlarını kaybederlerdi. Sadece Hıristiyanlar da değil farklı şekilde yaşayan Ezidiler ve Müslüman olan kimi Kürtler de. Bu siyasetten daha ziyade diplomasidir″ dedi.Aznavour sözlerinin devamında müstakil çalıştığını ve ne yaptığını anlatarak  şunları kaydetti:″Ben ne yapmam gerektiğini cumhurbaşkanına sormuyorum. Bunun çok zor olacağını sanıyorum. Örneğin Türkiye elçisiyle buluşacağım, ki bu çok nadiren olmakta. Ben, buluşmaya gideceğimi önceden söylemek istemiyorum, zira bana ‘Bunu yapma!’, ‘Oraya gitme!’ derler. Ben özgür bir insan olmak istiyorum″ dedi. (Murat Bardakçı’ya bile saldıranlara cevap olur mu, zor. HYETERT)

***
Ermeni asıllı Fransız şansonye Charles Aznavour, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde berhangi bir değişime katkıda bulunma umudunu taşıyor. Demeç Aznavour’un Los Angeles konseri vesilesiyle «The Hollywood Reporter» a verdiği röportajla geldi.
Diplomat olarak rolüne ilişkin soruya Ermenistan’ın İsviçre büyükelçisi ve BM Cenevre Merkezinde Ermenistan temsilcisi Aznavour, diplomasi meselelerinde aktif katılımı olabileceği şeklinde yanıtlayarak:
″Örneğin 12 bin Ermeniyi Suriye’den Ermenistan’a naklettik. Biz onları ülke dışına çıkarmak durumundaydık, zira Hristiyan olduklarından hayatlarını kaybederlerdi. Sadece Hıristiyanlar da değil farklı şekilde yaşayan Ezidiler ve Müslüman olan kimi Kürtler de. Bu siyasetten daha ziyade diplomasidir″ dedi.
Aznavour sözlerinin devamında müstakil çalıştığını ve ne yaptığını anlatarak  şunları kaydetti:
″Ben ne yapmam gerektiğini cumhurbaşkanına sormuyorum. Bunun çok zor olacağını sanıyorum. Örneğin Türkiye elçisiyle buluşacağım, ki bu çok nadiren olmakta. Ben, buluşmaya gideceğimi önceden söylemek istemiyorum, zira bana ‘Bunu yapma!’, ‘Oraya gitme!’ derler. Ben özgür bir insan olmak istiyorum″ dedi.
Aznavour 2015 yılında Ermeni Soykırımının 100. Yılı olduğunu hatırlattı ve Türkiyenin bunu hala kabul etmediğini kaydederek ″Öyle ki eğer herhangi bir şekilde yardım edebilirsem, bunu yaparım. İki ülke arasında herhangi bir şeyin vuku bulması için, katkıda bulunabileceğim umudunu taşıyorum″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/228430.html

Yorumlar kapatıldı.