İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milletvekili: Erdoğan Ermenistan’a gelebilir ve hatta hüzünlenebilir

Müreffeh Ermenistan Parti’li milletvekili, Batı Ermenileri Ulusal Konseyi Başkan yardımcısı Aragats Akhoyan, Türkiye cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan Ermenistan’ı ziyaret edebilir ve hatta hüzünlenebilir veya heyet yollayabilir, ancak bütün bunlar moral-psikolojik meseleler… ″Ermeni-Türk ilişkileri meselesinin hepimizin cebinde bir dinamit olduğunu, bunu etkisizleştirilmesi gerektiğini anlamalıyız. Şu anda birçok uzman ve siyaset adamı ″Türk duvarı″ ne kadar güçlü ve yüksek olursa o kadar güvende olacağımızı sanmaktalar. Bu öyle değil. Türk duvarını şeffaflaştırmalı ve içeri girip, duvarın ardında gerçekleşen süreçlere katılmalıyız″ dedi.

***
Türkiye cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan Ermenistan’ı ziyaret edebilir ve hatta hüzünlenebilir veya heyet yollayabilir, ancak bütün bunlar moral-psikolojik meseleler. Görüş 9 Eylül’de düzenlenen basın toplantısında, Serj Sarkisyan’ın Erdoğan’ı 24 Nisan 2015’te Ermenistan ziyaret davetine değinen Müreffeh Ermenistan Parti’li milletvekili, Batı Ermenileri Ulusal Konseyi Bşk. yard. Aragats Akhoyan’dan geldi.
Milletvekili Ermeni Soykırımının 100. Yılı, Ermeni halkının dünyadaki sempatizanlarının sayısını ikiye üçe katlamak için mükemmel bir fırsat olduğunu kaydetti.
Akhoyan ″Ermeni-Türk ilişkileri meselesinin hepimizin cebinde bir dinamit olduğunu, bunu etkisizleştirilmesi gerektiğini anlamalıyız. Şu anda birçok uzman ve siyaset adamı ″Türk duvarı″ ne kadar güçlü ve yüksek olursa o kadar güvende olacağımızı sanmaktalar. Bu öyle değil. Türk duvarını şeffaflaştırmalı ve içeri girip, duvarın ardında gerçekleşen süreçlere katılmalıyız″ dedi.
28 Ağustos’ta Türkiye cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan’ın yemin töreninde hazır bulunan Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan, Erdoğan’a cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 24 Nisan 2015’te Ermenistan ziyareti davetini sundu.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/227991.html

Yorumlar kapatıldı.