İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Canlı Yayında Ermeni Tartışması

Bardakçı da ‘Sur Ma Vie’ isimli Aznavour şarkısını çaldı programda… Şarkının ardından programın internet sayfasına ve Murat Bardakçı’nın telefonuna “Nasıl Ermenice şarkı çalarsınız?” diyen mesajlar yağmaya başladı.“Bazı çok bilgili izleyicilerimiz var. Çüş. Oha… Şarkı Fransızca be… Nasıl Ermenice şarkı çalarsınız diyor. Bu cehaletle ben istikbali hiç iyi görmüyorum.” diyen Bardakçı, seyircisinin mesajlarına devam etmesi üzerine ise şöyle devam etti. “Aptal sensin canım… ‘Aptal, şarkı Fransızca ama adam Ermeni’ diyor. Salak! Aptal sensin… Deminden beri ne konuşuyoruz biz. Oğlum kulağınla dinle. Ben bir iki kişiyle mesajlaşacağım siz devam edin. Önümüzdeki hafta iki tane Ermenice şarkı çalacağım. Charles Aznavour’a bu Ermeni bilmemnesi demek çok cahilce…  Bir şarkıcıdan ve şarkıdan bu kadar korkmak Türkiye’ye yakışmaz. Bir şarkı mı yıkacak devleti. Bu kadar mı çürük devlet.

***
Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Chales Aznavour’un bir şarkısını çalan Murat Bardakçı gelen tepkiler üzerine çıldırdı: Aptal, salak, Oha, Çüş…
Habertürk’te ilgiyle izlenen ‘Tarihin Arka Odası’nda Murat Bardakçı’nın son konuğu İlber Ortaylı oldu.
Her zaman olduğu gibi kendisi kadar malumatfuruş konuğu Ortaylı ile daldan dala atlayan Bardakçı, konu Ermenilere gelince ilginç bir video ile hem tartışmayı alevlendirdi hem de sonrasında çok ciddi izleyici tepkisine yol açtı.
HİÇ YAYIMLANMAMIŞ BİR ŞEY YAYIMLAYACAĞIZ
Murat Bardakçı’nın “Hiç yayımlanmamış bir şeyi yayımlayacağız. Bir Ermeni şarkıcıyı dinleyeceğiz; dünya çapında bir isim, Charles Aznavour…” diyerek yayımladığı görüntüler sornasında izleyicilerin tepkisini çekti.
Türkiye’de 70’li yıllarda Fransızca şarkı modası ile birlikte ünlenen, ancak ASALA terörü ile birlikte bir anda unutulmaya mahkum olan Charles Aznavour, annesinin de Türkiye’de doğmuş olmasından ötürü bizlere çok daha yakın bir isim olduğunu anlattı Bardakçı. Bu toprağın insanı olduğunu söylediğini anımsattı.
Bardakçı da ‘Sur Ma Vie’ isimli Aznavour şarkısını çaldı programda.
NASIL ERMENİCE ÇALARSINIZ! ÇÜŞ! OHA!
Şarkının ardından programın internet sayfasına ve Murat Bardakçı’nın telefonuna “Nasıl Ermenice şarkı çalarsınız?” diyen mesajlar yağmaya başladı.
“Bazı çok bilgili izleyicilerimiz var. Çüş. Oha… Şarkı Fransızca be… Nasıl Ermenice şarkı çalarsınız diyor. Bu cehaletle ben istikbali hiç iyi görmüyorum.” diyen Bardakçı, seyircisinin mesajlarına devam etmesi üzerine ise şöyle devam etti.
APTAL, SALAK, KULAĞINLA DİNLE…
“Aptal sensin canım… ‘Aptal, şarkı Fransızca ama adam Ermeni’ diyor. Salak! Aptal sensin… Deminden beri ne konuşuyoruz biz. Oğlum kulağınla dinle.
Ben bir iki kişiyle mesajlaşacağım siz devam edin. Önümüzdeki hafta iki tane Ermenice şarkı çalacağım. Charles Aznavour’a bu Ermeni bilmemnesi demek çok cahilce…  Bir şarkıcıdan ve şarkıdan bu kadar korkmak Türkiye’ye yakışmaz. Bir şarkı mı yıkacak devleti. Bu kadar mı çürük devlet.
TEHCİR KONUSUNDA BANA AKIL VEREMEZSİNİZ
Türk’ün düşmanını nasıl çalarsın diyor. Biliyor musun kimdir Aznavour? Tehcir konusunda bana akıl veremezsiniz. Ben yayımladım o tehcirin belgelerini, Talat Paşa’nın defterlerini ben yayımladım. Tehcir hayatta kalma refleksiydi, yanlış şeyler yapıldı ama mecburdular diyen benim.
Eğer şarkı çaldık diye yıkılıcaksa yıkılsın bu devlet.
İSTİKLAL MARŞI’NIN ORKESTRASYONU BİR ERMENİ’YE AİT
Çaldırmayız yazıyorlar. Nah çaldırmazsınız… Lan oğlum senin İstiklal Marşının orkestrasyonu bir Ermeniye aittir. Edgar Manas’a ait orkestrasyon. Biliyor musun? O zaman onu da okuma…”
Murat Bardakçı, Ermenistan’da sokaklarda Türkçe müziklerin dinlendiğini söyledi ve Ermeni radyolarında çalınmamasını, “Bu da onların ezikliğidir” diye eleştirdi.
KARDASHİAN’IN KOCA KIÇINI BEĞENİYORSUN AMA…
Gelen ‘tepkilere’ çok kızan ve reklama girmeden önce bir kere daha aynı parçayı ‘Sur Ma Vie’ şarkısını çalan Bardakçı bununla da yetinmedi, mesaj atanların bazılarının beğendikleri arasında Kim Kardashian olduğunu öğrenince iyice yüklendi.
Bardakçı: “Git Ermeni vatandaşı ol, Ermeni bilmem nesi yazan herifler; Kim Kardashian’ın o koca kıçını seyrediyorsunuz ya, o da Ermeni, seyretmeyin…” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.