İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ahtamar’da ayin; Surp Haç’ta Kürtler ve Türkler ekseriyetteydi


Dünyanın farklı köşelerinden Ermeniler Van Ahtamar Adasındaki ayine katımak üzere 7 Eylül’de Surp Haç Kilisesindeydiler… Bu yıl ayine katılanların ekseriyetinin Türkler ve Kürtler olması, kilisede özel yer ayrılmış olması dikkat çekti.

NEWS.am muhabirinin Van’dan verdiği bilgiye göre; ayinde Türkiye Ermenileri Patrik Gn. Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Yunan Ortodoks Kilisesi Patriği Bartolomeos , Süryani Ortodoks Kilisesi Patrik vekili, diğer üst düzey ruhaniler yanısıra Van il yönetimi temsilcileri hazır bulundular. Ayinden hemen sonra Türkiye Ermenileri Patrik Gn. Vekili hazır bulunanlara hitap etti, daha sonra katılımcılar Aşai Rabbani aldılar.

Bu yıl ayine katılanların ekseriyetinin Türkler ve Kürtler olması, kilisede özel yer ayrıılmış olması dikkat çekti. Kilise avlusunda toplanan Ermeniler NEWS.am muhabirine girişte bulunan güvenlik güçleri  ve ruhanilerin koruma görevlilerinin kendilerinin birkaç dakikalığına bile olsa kiliseye giriş izni vermediklerinden, Aşai Rabbani dağıtımı esnasında genel olarak hiç kimseye kiliseye giriş izni vermediklerinden yakındılar.

Aşai Rabbani dağıtımı sonrasında Başepiskopos Aram Ateşyan dışarda toplanan müminleri selamladı, dua etti ve hemen uzaklaştı.

Her halukarda Rusya, ABD, ve Avrupa’dan gelen Ermeniler sevinçliydiler. Bizimle sohbetlerinde, kendilei için önemli olanın ebeveynlerinin doğum yerini ziyaret etmek olduğunu kaydettiler. Pataraek ayinine büyük sayıda yabancı da katılmaktaydı. Bunların bir kısmı konferansa katılmak üzere Erivan’dan Van’a gelenlerden oluşmaktaydı.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.