İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1089 yıl sonra ayine ilk kez Patrik katıldı

Akdamar Kilisesi’ndeki ayinde konuşan Patrik Vekili Ateşyan, “925 yılında inşa edilen kilisede bu güne kadar hiçbir Rum Patriği duaya katılmadı” dedi. Bartholomeos ayine katılan ilk Patrik oldu. (Bir de adanın isminin Ahtamar, Kilisenin isminin Ahtamar Surp Haç Ermeni Apostolik Kilisesi olduğunu öğrenseniz. HYETERT) 

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda bulunan Akdamar Kilisesi’nde bu yıl beşincisi yapılan ayin sona erdi. Türkiye Ermenileri Patrikvekili Aram Ateşyan’ın yönettiği ayin, yaklaşık 2 saat sürdü. Kilisedeki yer darlığı nedeniyle vatandaşların gruplar  halinde içeri alındığı ayine, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda kişi  ilgi gösterdi.
 Ateşyan, Akdamar Kilisesi’nin 925 yılında inşa edildiğini anımsatarak, o günden bu güne kadar hiçbir Rum Patriğinin Akdamar Kilisesi’ndeki duaya katılmadığını, yakarışlarına iştirak etmediğini söyledi. Ayinin bu yönüyle tarihi bir gün olduğuna dikkati çeken  Ateşyan, ayine katılanlara, bakanlık temsilcileri ve din adamlarına teşekkür etti. Ayin sonrası Gevaş Belediye Başkanı Ak Partili Sinan Hakan belediye bahçesinde barış yemeği verdi. Yemeğe Başepiskopos Aram Ateşyan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, New York Patriği Başepiskopos Khajag Barsamyan da katıldı. Yemek helise, kavurmalı köfte, ayranaşı, cevizli habis tatlısı, yeşil fasulye ve Gevaş kavunu ikram edildi.

Yorumlar kapatıldı.