İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkler ve Ermeniler dostluk için Van Gölü’nde buluşacak

Van Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Van Gölü üzerindeki Akdamar Adası’nda bulunan tarihi Surb Haç Kilisesi’nde 7 Eylül’de gerçekleştirilecek yıllık ayinin ardından verilecek olan dostluk yemeğinde Ermeni, Süryani ve Rum kiliselerine mensup din adamlarının yanı sıra, Müslüman din adamları ve yerel yönetim temsilcilerinin de bir araya geleceğini kaydetti. (Kilisenin ismini öğrendiniz, bir de adanın isminin Ahtamar ya da Ağtamar olduğunu hatırlasanız. HYETER)

 News.am internet sitesi tarafından konuyla ilgili olarak geçilen haberde, Belediye Başkanı Sinan Hakan’ın bu vesile ile farklı dinler ve milletlerden temsilcileri bir dostluk ve kardeşlik masası etrafında toplamayı amaçladığı ifade edildi.
Van Gölü üzerindeki Akdamar Adası’nda bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından 2007 yılında restore edilip müze olarak hizmete açılan tarihi Surb Haç Kilisesi’nde Ermeni Apostolik Kilisesi’nin Ekümenik Patrikhanesi’nin Türk Hükümeti’nden aldığı izinle yılda bir kez toplu ayin düzenleniyor.

Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_09_05/Tukler-Ermeniler-dostluk-Van/

Yorumlar kapatıldı.