İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘The Cut’ filmine Asemik’ten tepki

ASEMİK Başkanı Yusuf Yılmaz, henüz Türkiye’de vizyona girmese de ‘The Cut’ filminin fragmanı ve Fatih Akın’ın paylaştığı hikayesinden dolayı Türkiye’de tepki çektiğini söyledi. Osmanlı dönemindeki 1915 olayları sırasında iki kızıyla bağlantısı kopan Ermeni bir demirci ustasının öyküsünün anlatıldığı filmde, Türklerin tecavüz ve soykırımla suçlandığını öne süren Yusuf Yılmaz, “Türkiye’de gösterime sunulmak istenen bu filmin yönetmeni Fatih Akın vatan hainidir. Filmin Türkiye’de gösterime girmemesi için kampanya başlatacağız” dedi. (ASİMDER denen ırkçılar yetmedi bir de ASEMİK çıktı başımıza. HYETERT)

 ***
‘The Cut’ filmine Asemik’ten tepki
Fatih Akın’ın Mardin’de ‘1915 Olayları’ sırasında ailesini kaybeden Ermeni demircinin hikayesini anlattığı ‘The Cut’ filmine tepki gösteren Asılsız Ermeni Soykırımı ile Mücadele ve Şehit Aileleri Derneği (ASEMİK) Başkanı Yusuf Yılmaz, “Fatih Akın vatan hainidir” dedi. 
The Cut filmine Asemikten tepki

ASEMİK Başkanı Yusuf Yılmaz, henüz Türkiye’de vizyona girmese de ‘The Cut’ filminin fragmanı ve Fatih Akın’ın paylaştığı hikayesinden dolayı Türkiye’de tepki çektiğini söyledi. Osmanlı dönemindeki 1915 olayları sırasında iki kızıyla bağlantısı kopan Ermeni bir demirci ustasının öyküsünün anlatıldığı filmde, Türklerin tecavüz ve soykırımla suçlandığını öne süren Yusuf Yılmaz, “Türkiye’de gösterime sunulmak istenen bu filmin yönetmeni Fatih Akın vatan hainidir. Filmin Türkiye’de gösterime girmemesi için kampanya başlatacağız” dedi.
‘BİZ DE FİLM ÇEKECEĞİZ’
Filmin Türkiye’de gösterime girmesi halinde dernek olarak kendilerinin de bir film çekeceğini belirten Yılmaz, “Fatih Akın tarih bilgisinden yoksun bir vatan hainidir. Bu film Türkiye’de gösterime girerse biz de Müslümanları katleden Ermenilerin göç ettirilmesinde görev alan Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in 8 Nisan 1919’da idam edilmesi olayını film yapacağız. Bu milli meseleye kimse seyirci kalamaz” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.