İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yalanları Yunanistan Parlamentosu’nda

Yunanistan Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yasa tasarısı parlamentodan geçerse “Küçük Asya, Pontus, Asurlar ve Ermeni soykırımları’nı inkar edenler hapis cezası alacak. Yunanistan’da, ırkçılıkla mücadele kapsamında bir süre önce parlamentoya sunulan ancak koalisyon hükumeti ortakları arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine askıya alınan yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından bugün parlamentoda tartışılmaya başladı.(Bizim aslanlar Yunanistan’ı da Perincek’le birlikte doğduğuna pişman ederler. Hele Etyen’i bir halletsinler. HYETERT)

Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığınca hazırlanan “Irkçılığa Karşı Mücadele” adlı altı maddelik tasarı, uluslararası mahkemeler ve Yunan parlamentosunun kararıyla tanınan soykırımları, savaş suçlarını, insanlığa karşı işlenen suçları ve Nazi cinayetlerini kasıtlı olarak ve şiddet suçuna sebebiyet verecek şekilde küçümseyen, aşağılayan ve inkar edenlere para ve hapis cezası öngörüyor.
/images/stories/date/090214/headline-news/090214-ermeni-yalanlar-yunanistan-parlamentosunda-1.jpg
Daha önce parlamentoya sunulan ancak koalisyon hükümeti ortakları arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine askıya alınan yasa tasarısıyla ilgili koalisyon hükümetinin büyük ortağı Yeni Demokrasili (ND) bir grup milletvekili, kısa bir süre önce Başbakan Andonis Samaras’a gönderdikleri bir mektupta, tasarıya “Küçük Asya, Pontus, Asurlar ve Ermeni soykırımlarının” dahil edilmesini istemiş, aksi halde tasarıya oy vermeyeceklerini belirtmişlerdi.
Irkçılıkla mücadele konusunda farklı önerilerde bulunan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak SYRIZA, Demokratik Sol DIMAR ve Yunanistan Komünist Partisi KKE, tasarının ifade özgürlüğünü kısıtladığı ve ırkçılık vakalarına karşı gerçek anlamda önlem içermediği gerekçesiyle karşı çıkıyor.
Parlamentoda 101 milletvekilinin katıldığı yaz dönemi grubunda görüşülen tasarının 4 gün sürecek tartışmaların ardından cuma günü oylanması bekleniyor. Tasarı, 51 “evet” oyu alması durumunda kabul edilmiş olacak.
Tasarı ilk olarak 2013’ün Mayıs ayında gündeme gelmiş ancak önceki üç partili koalisyon hükümeti ortakları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle askıya alınmıştı.
Yunan parlamentosu 1994 yılında Pontuslu Rum, 1996 yılında Ermeni, 1998 yılında da Küçük Asya Helenizmi “soykırımları”nı tanımıştı.

http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/160328-ermeni-yalanlari-yunanistan-parlamentosunda#.VAYYw_l_tZ8

Yorumlar kapatıldı.