İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos Akdamar Ayinine Katılmak İçin Van’a Gelecek

Van Gölü üzerindeki Akdamar Adasındaki Surp Haç Kilisesi’nde bu yıl 5’ncisi düzenlenecek olan dini ayine Fener Rum Patriği Bartholomeos da katılacak…. Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ yaptığı açıklamada, “Bu yıl 5. düzenlenecek olan ayine, İstanbul Ermeni Patriği tarafından bize gönderilen katılacak olan isimlerin arasında Türkiye Ermeni Genel Patrik Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Filüksinos Yusuf Çetin, Başepiskopos Khajak Barsamyan gibi birçok dini liderin katılacak.” dedi.


VAN (İHA) – Van Gölü üzerindeki Akdamar Adasındaki Surp Haç Kilisesi’nde bu yıl 5’ncisi düzenlenecek olan dini ayine Fener Rum Patriği Bartholomeos da katılacak.
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ yaptığı açıklamada, bu yıl Ermeniler tarafından yapılacak olan Akdamar Adasında bulunan kilise ayinine birçok kişi katılacağı belirtti. Aktuğ, “Akdamar Adasındaki kilisede, Ermeniler vasıtası ile yapılan dini ayine birçok insan katılacak. Bu yıl 5’ncisi düzenlenecek olan ayine, İstanbul Ermeni Patriği tarafından bize gönderilen katılacak olan isimlerin arasında Türkiye Ermeni Genel Patrik Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Filüksinos Yusuf Çetin, Başepiskopos Khajak Barsamyan gibi birçok dini liderin katılacak. Ayrıca bize bildirdiklerine göre ayinden hemen sonra aşık kadın korosu tarafından adada bir konser verilecektir. Ayin ve program tamamen onlara ait olduğundan biz sadece ilimize ayin nedeniyle gelecek turist ve insanlara en iyi şekilde ilimizi memleketimizi tanıtmak olacaktır” dedi.

http://www.haberx.com/bartholomeos_akdamar_ayinine_katilmak_icin_vana_gelecek(17,n,11671932,924).aspx

Yorumlar kapatıldı.