İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan – Türkiye Normalleşme Süreci için Hibe Başvuruları Başladı

 Ermenistan – Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı’nda toplam bütçesi 200 bin Euro olan hibe programında yaklaşık 20 farklı proje teklifine destek verilecek. Son başvuru 15 Eylül.

Türkiye ve Ermenistan’dan sekiz sivil toplum kuruluşunun Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen Ermenistan – Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında dağıtılacak hibeler için ikinci başvuru çağrısı yapıldı.  Hibe programı son başvuru tarihi ise 15 Eylül.
Programı yürütecek konsorsiyum, Türkiye’den Anadolu Kültür, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYD) ve Hrant Dink Vakfı, Ermenistan’dan ise Civilitas Foundation (CF), Eurasia Partnership Foundation (EPF), Public Journalism Club (PJC), Regional Studies Center (RSC)’den oluşuyor.
Hibe programı
Ermenistan – Türkiye diyalog sürecine yeni aktörlerin katılımını teşvik etmeyi hedefleyen proje kapsamındaki hibe programı konsorsiyum ve konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla oluşturuldu.
Hibe Programı, her iki ülkeden birey ve kuruluşları, Ermenistan -Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programının genel hedefine katkı sağlayacak yaratacak proje fikirlerini sunmaya ve hayata geçirmeye davet ediyor.
Toplam bütçesi 200 bin Euro olan hibe programı, yaklaşık 20 farklı proje teklifine destek sunmayı hedefliyor.
Projenin hedefi
Proje, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine ve kapalı sınırın açılmasına yönelik sivil toplum faaliyetlerini desteklemek için geliştirildi. Projenin temel hedefi ise, iki ülke halkı arasındaki temasların artırılması, ekonomi ve iş dünyası arasında bağların güçlendirilmesi, eğitim ve kültür faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve her iki toplumda tarafsız bilgiye erişimin kolaylaştırılması.
Kimler başvurabilir?
Söz konusu programa şu kişiler başvurabiliyor:
* Her iki ülkeden konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşları,
* Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı genel hedefine katkı sağlamak koşuluyla kâr amacı gütmeyen faaliyetlerini gerçekleştirmek adına kâr amacı güden kuruluşlar,
* Ermenistan ya da Türkiye’de tüzel kişiliği olan kuruluşlar,
* Ermenistan ve Türkiye vatandaşları,
* Ermenistan ve Türkiye’de resmi ikameti olan bireyler.
Seçim kriterleri
Başvurular, konsorsiyumda yer alan bütün kuruluşların belirleyeceği temsilcilerden oluşan bir Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek.  Proje teklifleri için belirlenen seçim kriterleri ise şöyle:
* Proje teklifi, Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programının genel hedefine katkı sağlaması
* Proje teklifi, başvuru formunda tanımlanan hedef kitlesinin mevcut durumu ve ihtiyaçlarına uygun olması.
* Proje teklifinin komşu ülkeden bireyler veya kuruluşlarla yapılacak ortaklıklar içermesi
* Proje teklifinin, hibe desteği sona erdiğinde belirli bir düzeyde de olsa sürdürülebilirliğinin sağlanması
* Proje teklifinin yenilikçi ve katma değer yaratan özelliklere sahip olması. (MF/HK)
* Başvuru için tıklayın. http://www.armenia-turkey.net/tk/news-grant-scheme-second-deadline

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/158247-ermenistan-turkiye-normallesme-sureci-icin-hibe-basvurulari-basladi?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.