İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Antep’teki ırkçı linç histerisi protesto edildi

Antep’de Suriyeli mültecilere yönelik son zamanlarda artan “yabancı düşmanı” saldırılara karşı bugün yüzlerce kişi sokaklara inerek protesto eyleminde bulundu. Eylemciler, saldırganların cezalandırılmasını istedi. İHD, EMEP, HDP ve ÖDP’in çağrısıyla yüzlerce kişi Antep’te ırkçı linç girişimlerini protesto etmek için bir araya geldi.

Yeşilsu Parkı’nda toplanan protestocular Balıklı Parkı’na kadar yürüdü.  “Suriyeli mülteciler kardeşimizdir kardeşime dokunma” pankartını açan kitle, yürüyüş boyunca “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Suriye’ye barış Rojava’ya özgürlük” ve ” Êzidî kadınlar yalnız değildir” şeklinde sloganlar attı.
SALDIRILAR ANTEP İÇİN UTANÇ KAYNAĞI
Eylemde bir açıklama yapan EMEP Antep İl Örgütü Başkanı Mecit Bozkurt, Antep’te son dönemlerde Suriyeliler yönelik saldırılarda onlarca Suriyelinin yaralandığını, yüzlercesinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.
Bozkurt, ne gerekçeyle yapılırsa yapılsın yapılanın bu saldırıların kesinlikle ırkçılık olduğunu vurgularken, Antep’in öteden beri farklı halkların ve inançların bir arada yaşadığı bir kent olduğunu belirtti. Bozkurt, Suriyeli mültecileri hedef alan saldırıların Antep için bir utanç kaynağı olduğunu söyledi.
Suriye savaşı nedeniyle bölge kentlerin yoğun göçlerle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Bozkurt, “Son günlerde Anteplilerin yaşadığı bu sorunlar giderek, öfke patlamalarına yol açmaya başladı. Suriyeli bireylerin karıştığı kimi suçlar ya da Suriyelilerle hiçbir ilgisi olmayan olumsuzluklar bile bahane edilerek, kimi ırkçı çevrelerin de kışkırtmalarıyla mültecilere karşı linç girişimleri yaşanıyor. Suriyelilere yönelik işlenen saldırı, linç, taciz ve tecavüz gibi suçlar nefret suçu kapsamında cezalandırılmalıdır” dedi.
http://www.ajansafirat.com/news/guncel/antep-teki-irkci-linc-histerisi-protesto-edildi.htm#.U_-rDCytJVE.facebook

Yorumlar kapatıldı.