İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar Kilisesi nde Ayin Eylülün İlk Haftasında Olacak

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Akdamar Adası’ndaki Akdamar Kilisesi’nde eylül ayının ikinci haftasında Ermeniler tarafından gercekleşen dini ayinin bu sene bir hafta erken yapılacağını belirtti .Konuyla alakalı konuşan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, İstanbul Ermeni Patriği tarafından ayinin bu sene bir hafta erken yapılması için bir talepleri olduğunu hatırlattı…2010 yılından beri Akdamar Adası’nda gerçekleşen ayin, genel itibarla protokol icabı eylül ayının ikinci pazarı olarak belirlenmiş, yıllardır eylül ayının ikinci pazarında ayin yapılmaktaydı. Bu sene İstanbul Ermeni Patriği ayinin bir hafta önceye alınması yönünde bir talepleri oldu. (Bir de Ahtamar ya da Ağtamar demeyi öğrensek, kilisenin isminin de Surp Haç Ermeni kilisesi olduğunu hatırlasak. HYETERT)

***
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Akdamar Adası’ndaki Akdamar Kilisesi’nde eylül ayının ikinci haftasında Ermeniler tarafından gercekleşen dini ayinin bu sene bir hafta erken yapılacağını belirtti .
 Akdamar Kilisesi nde Ayin Eylülün İlk Haftasında Olacak
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Akdamar Adası’ndaki Akdamar Kilisesi’nde eylül ayının ikinci haftasında Ermeniler tarafından gercekleşen dini ayinin bu sene bir hafta erken yapılacağını belirtti .Konuyla alakalı konuşan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, İstanbul Ermeni Patriği tarafından ayinin bu sene bir hafta erken yapılması için bir talepleri olduğunu hatırlattı. Aktuğ, “Ayin ile alakalı ağustos ayının ilk haftasında vali yardımcımız başkanlığında, alakalı kurum ve kuruluş temsilcilerimizle bir araya geldik. Yapılacak çalışmaları değerlendirdik. Geçtiğimiz sene yapılanları göz önüne aldık, eksikliklerimizi, giderilmesi gerekenleri masaya yatırdık. Bu sene diğer yıllara nazaran sadece tek bir farklılık yapılacak olan . 2010 yılından beri Akdamar Adası’nda gercekleşen ayin, genel itibarla protokol icabı eylül ayının ikinci pazarı olarak belirlenmiş, yıllardır eylül ayının ikinci pazarında ayin yapılmaktaydı. Bu sene İstanbul Ermeni Patriği ayinin bir hafta önceye alınması yönünde bir talepleri oldu. Biz de üst kademelerimizle görüştükten akabinde bizden yana herhangi bir sakıncanın bulunmadığı kendilerine bildirdik.” diye belirtti .Ayine katılımın çözüm sürecinden binaen daha çok olmasını beklediklerini aktaran Aktuğ, ” Zira barış sürecinin 6 aylık istatistikî bilgilerine bakılırsa, evvelki 6 aylarda 230’ları bulan rakam, bu sene 400’ün üzerinde. Geçen sene adaya gelen yerli ve yabancı turist sayımız 4 bin civarında. Bu sene biz 4 binin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Temennim bu sene gelecek misafirlerimizin sayısı evvelki yıllara göre çok fazla daha çok olacaktır.” diye açıkladı .

Yorumlar kapatıldı.