İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, AİHM Büyük Daire’ye başvurdu

Ermenistan, soykırım yalanı ile ilgili AİHM’deki İsviçre-Perinçek davasına müdahil olabilmek için, Büyük Daire’ye başvurdu. Ermenistan Hükümet savcısı Gevorg Kostanyan’ın basın sözcüsü, belgelerin Strasbourg’a gönderildiğini açıkladı.(Perincek, bizim aslanlar gibi inkar yasasına karşı çıkmıştı. HYETERT)

Ermenistan, soykırım yalanı ile ilgili AİHM’deki İsviçre-Perinçek davasına müdahil olabilmek için, Büyük Daire’ye başvurdu. Ermenistan Hükümet savcısı Gevorg Kostanyan’ın basın sözcüsü, belgelerin Strasbourg’a gönderildiğini açıkladı.
Ermenistan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki İsviçre-Doğu Perinçek davasına taraf olabilmek için başvuru yaptı.
Ermenistan hükümeti, resmi başvuryu Büyük Daire’ye gönderdi.
Ermenistan Hükümet savcısı Gevorg Kostanyan’ın basın sözcüsü Christine Melkonyan; davaya müdahil olabilmek için son başvuru tarihinin 26 Ağustos olduğunu hatırlattı. “Armenpress”‘e konuşan Melkonyan, Ermenistan’ın başvuru belgelerini Strasbourg’a gönderdiğini açıkladı.
Hükümet savcısı Gevorg Kostanyan daha önce de, Ermenistan tarafının ciddi ve kararlı olduğunu söylemiş, davada başarı sağlamak için bir avukat grubunun oluşturulacağını açıklamıştı.
AİHM, Doğu Perinçek’in İsviçre aleyhine 2008’de yaptığı başvuruyu 17 Aralık 2013’te karara bağlamıştı. Perinçek’i haklı bulan AİHM, İsviçre’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğünü düzenleyen 10’uncu maddesini ihlal ettiğine karar vermişti. İsviçre ise itiraz ederek kararın Büyük Daire tarafından yeniden gözden geçirilmesini istemişti.
ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/ermenistan-aihm-buyuk-daireye-basvurdu-h35334.html

Yorumlar kapatıldı.