İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ASİMDER, Azerbaycan Derneğiyle Ortak Eylem Protokolü İmzaladı

ASİMDER ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da faaliyet gösteren Azerbaycan Kültürü ve İşadamları Derneği aynı zamanda Bizim Sesimiz Gazetesi, 1915 yılında Ermeni çetelerinin Doğu Anadolu ve Güney Doğuda yaptıkları katliamlar ve Azerbaycan Dağlık Karabağ meselesinde uluslararası boyutta ortak eylem kararı alarak Eylemde Güç Birliği Protokolü imzaladı. (Irkçı ırkçıyı nerde olsa bulur. HYETERT)

***
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ile Viyana Azerbaycan Kültürü ve İşadamları Derneği dünya genelinde ortak eylem faaliyeti için protokol imzaladı.
– Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ile Viyana Azerbaycan Kültürü ve İşadamları Derneği dünya genelinde ortak eylem faaliyeti için protokol imzaladı.
ASİMDER ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da faaliyet gösteren Azerbaycan Kültürü ve İşadamları Derneği aynı zamanda Bizim Sesimiz Gazetesi, 1915 yılında Ermeni çetelerinin Doğu Anadolu ve Güney Doğuda yaptıkları katliamlar ve Azerbaycan Dağlık Karabağ meselesinde uluslararası boyutta ortak eylem kararı alarak Eylemde Güç Birliği Protokolü imzaladı.
Viyana Azerbaycan Kültürü ve İşadamları Derneği Başkanı Yardım Güneş, Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinde çok çeşitli faaliyetler yaptıklarını açıkladı. Güneş, ASİMDER ve ortak eylem protokolü imzaladıkları Azerbaycan Beynelxalk Diaspor Merkezi (BDM) ile Viyana’ya gelip teşkilatlar ve bazı STK’ları ziyaret ettiklerini, Viyana’da çeşitli faaliyetlerde ortak hareket ettikten sonra birlikte olmanın daha faydalı olacağı kanısına vardıklarını söyledi. Avrupa ve Türkiye’de ortak eylem protokolü imzalama kararı aldıklarını anlatan Güneş, şöyle konuştu: “Ermeni lobisinin karşısında daha etkili çalışmalar sürdürerek, 2015 yılına hazır olacağız. Bu kapsamda; Viyana’da çıkardığımız Bizim Sesimiz Gazetesi ile de bütün Avusturya halkını bilinçlendirme çalışmasını sürdüreceğiz.”
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey de teşkilat olarak Türkiye’de çeşitli illerde örgütlenmelerini büyük çapta tamamlamış olduklarını söyledi.
Uluslararası bir teşkilat olarak artık Ermeni lobisine karşı dünya çapında ortak çalışma anlamında faaliyetlere hız verdiklerini anlatan
Gülbey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla ilgili birçok dernek ile görüşmelerimiz olmuştur. Bu gün burada Viyana Azerbaycan Kültürü ve İşadamları Derneği ile imzaladığımız bu protokolde önemli adımlarından biridir. Burada temel amaç, Ermeni lobisinin yalan politikalarını boşa çıkarmak ve 1915 yılı ile Karabağ işgalinde yaşanan gerçekleri gün yüzüne çıkartmaktır. Bu çalışmamızla dünyada da aynı amaç üzerine teşkilatlanmış Türk dernekleriyle protokol imzalayarak, dünyada Türk lobisini oluşturmaktır.”
İHA

Yorumlar kapatıldı.