İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık Okullarına Başvurular Nasıl Olacak?

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüklerine başvurabilecek.
 Azınlık okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri de eğitim ve öğretim desteği için öğrencinin kayıtlı olduğu veya tercih edeceği azınlık okul müdürlüklerine başvuracak.Veliler, eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan çocuklarının kayıtlarını, tercih doğrultusunda yerleştirilen okula yaptırmadıkları takdirde, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek.Veliler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan tutarını ayrıca okula ödeyecek.

Bu nedenle velilerin, kayıt yaptıracakları okulların ücretleri ve diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini belirlemeleri gerekiyor.
Eğitim desteği verilecek özel okullar ile destekten yararlanabilecek öğrenciler, 28 Ağustos’ta ilan edilecek.
4 Eylül’de ise destek verilecek özel okul kontenjanları duyurulacak. Destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri 5-9 Eylül’de alınacak.
Yerleştirme sonuçlarının 10 Eylül Çarşamba günü belli olmasının ardından kesin kayıtlar bu tarihten itibaren 18 Eylül’e kadar yapılacak.
Yedek öğrenci kayıtları ise 19 Eylül Cuma günü ilan edilip, 22-30 Eylül’de gerçekleştirilecek.

http://www.egitimajansi.com/haber/azinlik-okullarina-basvurular-nasil-olacak-haberi-32010h.html

Yorumlar kapatıldı.