İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“İnançlar ve Müzikleri” konseri Heybeliada’da gerçekleşti

İSTANBUL (AA) – Rum, Yahudi, Süryani, Alevi, Ermeni ve Türk topluluklarının korolarının yer aldığı “İnançlar ve Müzikleri” adlı konser, Heybeliada Ruhban Okulu’nun bahçesinde gerçekleşti. Adalar Vakfı, Rum Vakıfları Derneği, Osmanlı-Türk Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi, Beyoğlu Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı, İstanbul Süryani Katolik Vakfı, Cem Vakfı, Türk Musukisi Vakfı işbirliğiyle düzenlenen konserde, farklı dinlere ait ibadethanelerde yankılanan müzikler seslendirildi. Konserin açılış konuşmasını yapan Heybeliada Ruhban Okulu Başrahip Vekili Peder Samuel Efes, konsere katılamayan Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Ayatriada Manastırı Başrahibi Elpidophoros Lambriniadis’in sevgi ve selamlarını iletti.

Konserin okulun bahçesinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Efes, “Heybeliada Ruhban Okulu’nun kapıları, gelecek dönemde de her türlü kültürel ve sanatsal çalışmalara ardına kadar açık olacak” dedi.
Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, Ruhban Okulu’nun bahçesinin geçen ay itibariyle etkinliklere açıldığını hatırlatarak, farklı inanç ve müziklerin yankılanacağı bu konserde, dünyaya barış mesajlarının iletileceğini söyledi.
Bulutoğlu, şunları kaydetti:
“Bu organizasyonun önemli bir mesajı var. Çevremizin ateş ve barutla sarılı olduğu bir dönemde, üstelik de savaşların din ve mezhep savaşına dönüştüğü bu dönemde, İstanbul’dan, Adalar’dan ve Heybeliada Ruhban Okulu’nun bahçesinde, 6 farklı inanç grubundan topluluk, aynı mesajı verecek. Bu konser, tanrıya farklı yakarışları bir arada sunmaya çalışan, aynı zamanda bir barış mesajıdır. Bu mesajın Türkiye, Ortadoğu ve dünyanın her tarafından duyulması dileğiyle.”
Konserde Beyoğlu Musiki Sevenler Derneği Korosu (Rum), Yako Taragano Sinagog İlahileri Korosu (Yahudi), Beyoğlu Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı ve İstanbul Süryani Katolik Vakfı koroları (Süryani), Erdem Şimşek ve Aydın Çakmakkaya (Alevi), Nişan Çalgıcıyan Üç Horan Ermeni Kilisesi Korosu (Ermeni) ve Türk-İslam Dini Musiki Topluluğu sahne aldı. Konserde farklı dinlerdeki ilahiler okundu.
Konseri ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter de dinledi.
http://www.memleket.com.tr/inanclar-ve-muzikleri-konseri-heybeliadada-gerceklesti-457567h.htm

Yorumlar kapatıldı.