İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan:Ermeni-Gürcü ilişkileri en yüksek düzeyde

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün Ermenistan’a resmi ziyarette bulunan Gürcistan başbakanı İrakli Gharibaşvili’yi kabul etti. Cumhurbaşkanı, başbakan statüsüyle Gharibaşvili’nin Ermenistan’ı ilk ziyaretini memnuniyetle karşılayarak, devletlerarası ilişkilerin pekişmesi işinde üst düzey heyetlerin karşılıklı ziyaretlerinin önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı, benzeri ziyaretlerin daha ha sıklaştırılması arzusunu belirtti. Sarkisyan, Ermeni-Gürcü ilişkilerinin tarihi olarak en üst düzeyde bulunduklarını, bunun  sadece ikili değil bölgesel sorunları da rahatça, çekinmeksizin değerlendirme olanağı verdiğini kaydetti.

Samimi kabul için teşekkür eden Gürcistan başbakanı; Ermenistan Cumhuriyetine, Ermenistan cumhurbaşkanına  ve Ermeni halkına yönelik derin saygısını bir kez daha teyid; Ermeni-Gürcü ilişkilerine yeni bir nitelik kazandırma amacıyla ziyarette bulunduğunu belirtti.

Gharibaşvili, ikili ilişkilerin en yüksek düzeyde bulunduğuna ve benzeri buluşmaların iki devlet arasındaki bağları daha da sıkılaştıracağı yönündeki cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın görüşüyle mutabakatını ifade etti. Gharibaşvili, Ermenistan’ın sadece Gürcistan’ın komşusu değil, aynı zamanda dost ülke olduğunu tekrarladı. Konuk başbakanın kanaatince bu dostane ilişkilerle iki ülkenin esenliği için faydalı ve iyi birçok işler yapılmalı. Gharibaşvili, Ermenistan’a ziyareti günlerinde kendisi ve beraberindeki heyete gösterilen samimi muamele vesilesiyle memnuniyetini ifade etti, bu konuk başbakanın görüşünce sadece dostlar tarafından gösterilebilir.

Konuk başbakan, cumhurbaşkanına ziyareti çerçevesindeki buluşma ve görüşme sonuçları, sağlanan mutabakatlara ilişkin bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı ve konuk başbakan, Ermeni-Gürcü ilişkileri gündemindeki meseleler yanısıra bölgedeki gelişmeleri değerlendirdiler.
Buluşmada taraflar, bu yıl 18 Haziran’da Ermenistan cumhurbaşkanının Gürcistan’a yaptığı resmi ziyaret  çerçevesinde sağlanan Bagrataşen-Sadakhlo gümrük kapısında yeni köprü inşasına yönelik mutabakatı memnuniyetle belirttiler. Taraflar köprüyü «Dostluk Köprüsü» olarak adlandırırken, inşaat çalışmalarının hızlandırılmasına yönelik tarafların ortak yükümlülüğü yeniden teyid edildi.
Buluşma sonrasında Gürcistan başbakanı ve beraberindeki heyet onuruna cumhurbaşkanlığı konutunda çalışma yemeği verildi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.