İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Ermenistan, Ezidi halkına destek olmaya hazır

Ermenistan Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Eduard Şarmazanov Ezidi Ulusal Birliği (EUB) üyelerini kabul etti. Buluşmada Irak’ın Kuzeyinde Ezidilere karşı gerçekleştirilen şiddet konusu ve halihazırdaki durum değerlendirildi. Şarmazanov, 21. yy.’da  ulusal ve dini hoşgörüsüzlüğün kabul edilemez olduğunu ifade etti. Şarmazanov sorunun Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan  yanısıra iktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Parti’nin dikkat merkezinde olduğunu ve Ermenistan’ın olanakları çerçevesinde Ezidi halkına destek ve yardıma hazır olduğunu bildirdi.

EUB Bşk. Aziz Tamoyan, halihazırdaki duruma ilişkin bilgi verdi ve Ermenistan yönetimine destek için teşekkür etti. Sorunun uluslararası kurumlarda gündeme getirilmesi konusunda Ezidi toplumunun Ermenistan Cumhuriyetinin desteğini beklediklerini belirtti.
Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Yard., uluslararası farklı kurumlarda  Ezidi halkın trajik durumunun dillendirilmesinin önemli olduğunu kaydetti, sorunu uluslararası parlamento kuruluşlarında  gündeme getirmeye hazır olduklarını ifade etti.
Buluşmada önümüzdeki süreçte periyodik aralıklarla buluşma ve durumu değerlendirme yönünde mutabakata varıldı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/225286.html

Yorumlar kapatıldı.