İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: Başbakan ve Genel Başkan Adayımız Davutoğlu

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan AKP Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu açıkladı. Davutoğlu “Büyük restorasyon hareketi devam edecek” diye konuştu. 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında AKP Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak Ahmet Davutoğlu’nu açıkladı.

MYK toplantısının ardından Erdoğan, adayın ismini açıklamak üzere, “Başbakan” ve “AKP Genel Başkanı” sıfatıyla kürsüye çağrıldı. Erdoğan, Genel Başkan adayının “derin istişarelerle belirlendiği” vurgusu yaptı.
Erdoğan Davutoğlu’nun ismini şu sözlerle açıkladı:
 “27 Ağustos’ta AKP Genel Kurulu’na Genel Başkan olarak girecek adayımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimizdir. Genel kurulda seçilmesi durumunda 62. dönem başbakanımız da Ahmet Davutoğlu olacaktır.
“Ahmet Davutoğlu’nun bu göreve aday olmasında paralel yapıyla mücadeledeki azmi ve kararlılığı da etkilidir. İnanıyorum ki bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Cumhurbaşkanı olmam bu mücadelemi aksatmayacak.”
Davutoğlu: Büyük restorasyon hareketi sürecek
Erdoğan’ın ardından söz alan Davutoğlu ise şöyle konuştu:
“AK Parti hareketi konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasi hareket değildir. Sayın cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür. Bundan sonra daha da güçlü şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddütü olmamalıdır.
“Paralel yapı adı altında veya başka ad altında, kimler bu yürüyüşü durdurmak isterse, AK Parti onların karşısında duracaktır. Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı veya fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır.
“AK Parti nesillerle de asırlarla da sınırlı değildir. Kıyamete kadar sürecek olan bir adalet ve hak mücadelesinin adıdır. Her zaman sizlerden güç alacağımdan eminim. Sizlerden de omuz omuza yürümeyi rica ediyorum. Kimsenin tereddüdü olmasın ki büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir.” (EA/ÇT)

http://www.bianet.org/bianet/siyaset/158012-erdogan-basbakan-ve-genel-baskan-adayimiz-davutoglu?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.