İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık okullarına da eğitim desteği

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği özel okul ve öğrencilerine yönelik eğitim ve öğretim desteği kapsamına azınlık okulları da alındı. UÖMO öğrencileri de destekten faydalanabilecek.Milli Eğitim Bakanlığı’nın, devlet okullarının yükünü özel okullara yaymak amacıyla kararlaştırdığı, devlet okullarından özel okullara geçecek öğrencilere yapılacak maddi yardım kapsamına azınlık okulları da alındı. 7 Ağustos’ta yayınlanan tebliğ ile azınlık okullarına geçmek isteyen ya da azınlık okullarında eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler de bu yardımdan faydalanabilecek.

Anaokulları (48-66 ay arası) için sadece bir sene için verilen destek, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler için eğitim-öğretim süresince devam edecek ve sınıf tekrarı olmadığı sürece de kesilmeyecek.
Bakanlığın eğitim ve öğretim desteği, bakanlıkça eğitim kademelerine göre her bir derslik için belirlenen asgari öğrenci sayısının üzerinde ve her hâlükârda derslik başına belirlenen azami öğrenci sayısını geçmemek üzere veriliyor. Desteğin koşullarından biri de sınıfların en az 12 kişilik olması. Bakanlığın destek vereceği toplam öğrenci sayısı ise her yıl Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa belirlenecek. Bu yıl için destek verilecek öğrenci sayısı, anaokulunda 50 bin, ilkokulda 50 bin, ortaokulda 75 bin ve lisede 75 bin olmak üzere toplam 250 bin olarak açıklandı.
Eğitim ve öğretim desteği verilecek okul ve öğrenciler belirlenirken dikkate alınacak koşullar ise şunlar: Yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ulus Özel Musevi Okulları Vakıf Koordinatörü Robert Filiba, 8 Ağustos’ta başlayan sürecin başvuru süresinin 25 Ağustos’ta sona ereceğini belirtti. Okul olarak üzerlerine düşen başvuruları yaptıklarını, tüm velileri sms ve e-posta ile bilgilendirdiklerini ve konuyla ilgili tebliğ yazısını internet sitesi üzerinden paylaştıklarını belirten Filiba, bundan sonraki adımın velilere düştüğünü açıkladı. Başvurmak isteyen velilerin gerekli formaları doldurmasına yardımcı olduklarını belirten Filiba, destek çıktığı takdirde velinin gelir düzeyini belgelemesi gerektiğini vurguladı.
Robert Filiba, başvuruların sona ereceği 25 Ağustos’tan sonra sürecin nasıl devam edeceğini de anlattı:
“Eğitim ve öğretim desteği alacak okul ve öğrenciler 28 Ağustos’ta açıklanacak. Gerekli işlemler 10 Eylül tarihine kadar tamamlanacak. Sonrasında destek tutarları üç taksit halinde (kasım, şubat, haziran) okulun hesabına yatacak.”
Bu yıl okul öncesi öğrencileri için verilecek destek tutarı 2.500 TL, ilkokul öğrencileri için verilecek tutar 3.000 TL, ortaokul öğrencileri için verilecek tutar 3.500 TL, lise öğrencileri için ise 3.500 TL olarak belirlendi.

Yorumlar kapatıldı.