İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Barzani, ‘Hristiyan’ları da göreve çağırdı!

Mesud Barzani, Lübnan Dışişleri Bakanı Cübran Basil’i Başkanlık divanında kabul etti… Barzani ise bölgede Hristiyanların korunma altında olduğu, Irak Kürdistan’ında hiçbir etnik grubun ezilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Peşmerge güçleri ile beraber tüm farklı etnik ve mezhepsel grupların teröre karşı durduğunu dile getiren Barzani, “Biz hepimiz bu topraklarda doğduk ve burada öleceğiz. Kimsenin kendi toprağını bırakıp başka yerlere yönelmesine sıcak bakmıyoruz. Bu toprakların korunması nasıl Peşmerge’nin görevi ise Hristiyanlar için de öyledir. Irak Kürdistan Hükümeti de Hristiyanların daha aktif bir şekilde Peşmerge güçlerine katılmalarına kolaylık sağlamaya çalışıyor.” ifadelere yer verdi.

***
Mesud Barzani, Lübnan Dışişleri Bakanı Cübran Basil’i Başkanlık divanında kabul etti.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Lübnan Dışişleri Bakanı Cübran Basil’i Başkanlık divanında kabul etti.
Irak’taki gelişmeleri yakından takip etmek üzere Erbil’e gelen Basil, Mesud Barzani ile Irak’taki son durum hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Irak Kürdistanı’nın mültecilere karşı gösterdiği nezaketten dolayı Barzani’ye teşekkür eden Basil, uluslararası toplumun Erbil’in yanında yer almasını istedi.
Barzani ise bölgede Hristiyanların korunma altında olduğu, Irak Kürdistan’ında hiçbir etnik grubun ezilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.
Peşmerge güçleri ile beraber tüm farklı etnik ve mezhepsel grupların teröre karşı durduğunu dile getiren Barzani, “Biz hepimiz bu topraklarda doğduk ve burada öleceğiz. Kimsenin kendi toprağını bırakıp başka yerlere yönelmesine sıcak bakmıyoruz. Bu toprakların korunması nasıl Peşmerge’nin görevi ise Hristiyanlar için de öyledir. Irak Kürdistan Hükümeti de Hristiyanların daha aktif bir şekilde Peşmerge güçlerine katılmalarına kolaylık sağlamaya çalışıyor.” ifadelere yer verdi.

Yorumlar kapatıldı.