İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Gürcistan yeni durumdan fayda sağlayabilirler

Ermenistan ve Gürcistan yeni durumu kendi menfaatlerine kullanma ve iyi olan ikili ilişkilerini derinleştirme  olanağı elde edecekler. Açıklama 16 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında Gürcistan uzmanı Alik Eroyants’tan geldi. Uzman yeni Gürcistan yönetiminin iktidara gelmesiyle Ermeni-Gürcü ilişkileri için elverişli bir ortam şekillendiğini ifade etti. Alik Eroyan ″Yeni iktidar, Azerbaycan’ın enerji tekeline  bağımlılılarını anladı ve tabii ki dengeli politika yürütmeyi denediler. Bu açıdan ülkemiz kazançlı çıktı″ dedi.

Uzman ″İkili ilişkilerde, Gürcistan’ın AB’yle Ortaklık Anlaşmasını imzalaması  ve Ermenistan’ın Avrasya Ekonomik Birliğine(AEB) potansiyel üyeliği bağlamında sorunlar da var.″ dedi.
Eroyan sözlerinin devamında ″Her halukarda ilişkilerde halihazırdaki yüksek düzey ve yapıcı diyalog varolan sorunların çözümüne katkıda bulunur. Bu sorunlar esasta ekonomik meselelere yönelik olabilir. Ancak bu engelleri aşma yönünde karşılıklı hazır olma duruu söz konusu ve bu durum umut vermekte″ dedi ve AB ve AEB’nin Ermeni-Gürcü ilişkilerinin özgün mahiyetini dikkate alacakları kanaatini belirtti
Gürcistan’ın 27 Haziran’da AB’yle Ortaklık Anlaşması imzalarken, Ermenistan’ın sonbaharda  AEB’ye üyeliği beklenmekte.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.