İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık okullarına teşvik piyangosu

Gülden Kılıç
MEB’in özel okulda eğitim almak isteyen çocuklara vereceği teşvikten 2 bin azınlık öğrencisi de yararlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı özel okulda okuyacak 250 bin çocuğa vereceği 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasındaki teşvike azınlık öğrencilerini de dahil etti. Özel okuldaki öğrencilerin devlet desteğinden yararlanabilmeleri için okul kayıtlarını önce devlet okuluna yaptırmaları gerekiyor. Ancak azınlık okullarında okuyan öğrenciler için bu uygulama geçerli olmayacak.

Öğrencilerin devlet desteğinden yararlanmaları için kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine başvurmaları yeterli sayılacak. Azınlıklar öncelikli olarak öğrenci tespit formunu dolduracak. Formda ailenin aylık toplam gelirine ilişkin bilgiler ve diğer kardeşlerin eğitim durumuyla ilgili bilgiler yer alacak.

Velilerden yoğun talep var
özel okul teşviğinden yararlanacak azınlık öğrencilerinin sayısı 2 bin civarında olacak. Veliler bu uygulamayı pozitif ayrımcılık olarak değerlendirdi. Azınlıkların bu haktan faydalanmak için yoğun taleplerinin olduğu kaydedildi. Azınlık okullarında yaklaşık 4 bin öğrenci eğitim alıyor. İstanbul’da toplamda 17’si Ermenilere, 5’i Rumlara, 1’i de Musevilere ait 23 azınlık okulu bulunuyor. Ermenilere ait okullarda 3 bin 137, Rumlara ait okullarda 230, Musevilere ait okullarda ise 688 öğrenci eğitim görüyor. GÜLDEN KILIÇ İSTANBUL
http://www.memurlar.net/haber/480126/

Yorumlar kapatıldı.