İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos’dan Başkan Koçhan’a Ziyaret

Sümela Manastırı’nda düzenlenen ayin için Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı ziyaret etti. Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren ayinin ardından manastırdan ayrılan Bartholomeos, patika yolun sonunda Rumca türkülerle karşılandı. Bartholomeos, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi ve ayine gelen ziyaretçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Maçka Belediye Başkanı Koçhan’ı ziyaret eden Bartholomeos, Koçhan ile bir süre sohbet etti. Bartholomeos, burada yaptığı konuşmada, ayinin güzel ve kalabalık geçtiğini belirterek, “Her şey güzel hazırlandı. Başbakanımızın izniyle 2010’dan beri bu ayinleri başlattık ve devam ettiriyoruz. Müminlerimiz Rusya’dan, Gürcistan’dan, Yunanistan’dan, Ukrayna’dan ve Avusturalya’dan geliyor. Hükümetimize ve yerel yönetimimize çok teşekkür ediyorum” dedi. (Ekümenik Patrik, 5 sene önce gemiden inemediği bölgede ayin yapıyor. Bu ekümenik patrikliğin ciddi bir başarısıdır. HYETERT)

Ayinde konuşma yaptığını ifade eden Bartholomeos, “Yeni cumhurbaşkanımızı tebrik ettim. Ayrılan cumhurbaşkanımıza da teşekkürlerimizi bildirdik. Memleketimize önemli hizmetleri oldu Sayın Abdullah Gül’ün. Haftaya salı günü verilecek veda resepsiyonuna ben de davet edildim, katılacağım, çok memnun oldum” diye konuştu.
Bartholomeos, son senelerde güzel şeyler yaşadıklarını da kaydederek, “Çok takdir ediyoruz. Önceden olmayan şeyler, ayinler. Başbakanımızın yurt dışında yüksek rütbeli din adamlarımıza TC vatandaşlığı verdi ki gelecek patrik seçimlerine onlar da davet edilsinler. Gerek aday olsunlar, gerek seçmen olarak, çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Koçhan ise Bartholomeos’u misafir etmekten memnun olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Burada çok güzel bir değer var. Sadece müze olarak değil de bu şekilde ibadet yeri olarak kullanılması hem tanıtıma katkı hem kendi inancımıza göre de hoşgörümüzün bir göstergesi oldu. Bugün yaşanan olay çok güzel. Aynı saatlerde biz de cuma namazımızı icra ediyorduk. Yani çok hoş bir duygu oldu bizim için. Hoşgörünün ve sevginin hakim olduğu duygularla bugün ibadetimizi yaptık.”
Konuşmaların ardından Koçhan, Bartholomeos’a telkari işlemeli plaket takdim etti. Bartholomeos da Koçhan’a hediye verdi

Yorumlar kapatıldı.