İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni kimliği için “Affedersiniz” diyen asıl CHP’dir

Mehmet Metiner
Başbakan Erdoğan’ın kendi etnik aidiyetini polemik konusu yapanlara cevap verirken kullandığı, “Çok daha çirkin şeyler söylediler, affedersiniz, Ermeni filan” lafını Ermenileri aşağılamak biçiminde yorumlayan CHP’lilerin aklına da, hafızalarına da, Türkçe bilgisine de şaşırıyorum doğrusu. Başbakanın Ermeni kimliği söz konusu olduğunda kimlerin “Ermeni dölü” diyerek nasıl çirkin şeyler söylediğine işaret ettiğini anlamamak mümkün mü? Erdoğan’ın hayasından dolayı çirkin bulup “affedersiniz” diye söylemekten kaçındığı “Ermeni dölü” nitelemesi CHP’nin çatı partneri olan MHP’li bir siyasetçiye aittir. CHP Ermeni kimliğini aşağılayanı kendi yanında aramalıdır.

***
Biz varoş çocuğuyuz da, peki sen nesin, nerenin çocuğusun? demokrasi semtinden geçti mi yolun hiç?
Kürtler tarihsel fırsatı kaçırmamalı… Demirtaş üzerinden yapılmak istenen ne?
Kürecik radar üssünden İsrail’e istihbarat mı gidiyor? Başbakana İsrail mi ödül verdi?
Paralelci edepsizin densiz ve rezil üslubuna bakın hele…
İhsanoğlu mu Ekmeloğlu mu, Ekmeleddin mi Ekmaleddin mi?
Kimi korkutuyorsun Ekrem Dumanlı?
Cumhuriyet mitingleri niçin yapılmıştı?
Ne söylersen söyle gezi zekalılar için boş onlar anladıkları gibi anlıyorlar, çarpıtarak sunuyorlar
Karar ver Bay Kemal!
Gezi gladyatörlerin işi gücü hile ve yalan…
Ermeni kimliği için “Affedersiniz” diyen asıl CHP’dir
Başbakan Erdoğan’ın kendi etnik aidiyetini polemik konusu yapanlara cevap verirken kullandığı, “Çok daha çirkin şeyler söylediler, affedersiniz, Ermeni filan” lafını Ermenileri aşağılamak biçiminde yorumlayan CHP’lilerin aklına da, hafızalarına da, Türkçe bilgisine de şaşırıyorum doğrusu.
Başbakanın Ermeni kimliği söz konusu olduğunda kimlerin “Ermeni dölü” diyerek nasıl çirkin şeyler söylediğine işaret ettiğini anlamamak mümkün mü? Erdoğan’ın hayasından dolayı çirkin bulup “affedersiniz” diye söylemekten kaçındığı “Ermeni dölü” nitelemesi CHP’nin çatı partneri olan MHP’li bir siyasetçiye aittir. CHP Ermeni kimliğini aşağılayanı kendi yanında aramalıdır.
Hatta en başta kendi içinde aramalıdır. Hatırlayınız, rahmetli Hrant Dink Sabiha Gökçen’in aslında Ermeni olduğunu söylediğinde asıl kıyameti kim koparmıştı? Pek tabii CHP’liler ve ulusalcılar… Şimdi CHP kalkmış Erdoğan’a söylemediği ve asla inancı gereği söylemeyeceği bir laf üzerinden çirkin bir karalama kampanyası yürütüyor. Soruyorum: Ermeni olmak çok çirkin bir şey miydi de CHP’liler Sabiha Gökçen’in özbeöz Türk olduğunu ispatlama yarışına girdiler? CHP’nin bu aklına şaşarım. CHP’lilerin hafızalarına da şaşırıyorum ki kendi geçmişlerinden bihaberler. Kendi geçmişlerine bakmış olsalardı orada Ermeni zulmü görürlerdi. Evet, Ermenilere ve gayr-ı müslim vatandaşlara en büyük zulmü tek parti döneminde CHP yapmıştır. Varlık vergisi neyin nesidir, Aşkale kampları neyin nesidir? El konulan Ermeni, Rum ve gayr-ı Müslim varlıkları neyin nesidir? CHP kendi geçmişiyle yüzleşip özür dileyeceğine kalkmış Ermenileri savunuyormuş görüntüsü altında Erdoğan düşmanlığına devam ediyor.
Bilinmelidir ki Erdoğan’ın inancı hiç kimseyi etnik kimliğinden dolayı ne hor görmeyi, ne de ötekileştirmeyi öngörür. Tam tersine içine doğulan aidiyetler üzerinden bir değer ideoloji üretilmesini cahiliyye pisliği olarak değerlendirir. Biz Ermeni vatandaşımız ile Türk vatandaşımız arasında ayrım gözeten etnik milliyetçi anlayışlara da, dinsel milliyetçilik anlayışlarına da şiddetle karşı olan bir anlayışın mensuplarıyız. Erdoğan’ın yaratılanı yaratandan dolayı severiz felsefesine yaptığı vurguyu anlamayanlar Ermenilik istismarı üzerinden hem ucuz, hem de kaba bir siyaset izliyorlar. Sanmasınlar ki Ermeni vatandaşlarımız bunun farkında değiller ve sanmasınlar ki Ermeni vatandaşlarımız geçmişte kendilerine bu zihniyet tarafından yapılan zulümleri unutmuştur.
http://www.aktuel.com.tr/yazar/mehmet-metiner/2014/08/15/ermeni-kimligi-icin-affedersiniz-diyen-asil-chpdir

Yorumlar kapatıldı.