İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IŞİD destekçileri: “Yahudilere ölüm”

Hollanda’da IŞİD lehine gösteri yapan grup “Yahudilere ölüm” şeklinde slogan attı ve Müslümanları, Batı medeniyetine, Yahudilere ve ABD’ye karşı savaşmaya çağırdı. Hollanda makamlarının yapılmasına onay verdiği eylem aslında İsrail’in Gazze operasyonunu protesto etmek için planlanmış barışçıl bir sokak yürüyüşü idi. Ancak göstericilerin arasına karışan ve IŞİD terör örgütünün siyah bayraklarını taşıyan eylemciler bir anda yürüyüşün amacını saptırdılar.Göstericilerin, Müslüman Hollandalı bir  IŞID militanının kafasını kestiği Suriyeli askerlerin önünde çekilmiş bir resmi taşıması sokaktan geçen Hollandalıları şoke etti.

Bazı vatandaşlar yerel yönetim makamını arayarak gösteriyi şikayet etti ve böyle bir gösteriye izin verdiği için Belediye Başkanı’nın istifa etmesi gerektiğini belirtti.
Hague sokaklarını dolduran göstericilerin “Yahudilere ölüm” dışında Batı ve ABD’ye karşı dindaşlarını savaşa çağırmaları da dikkat çekti.
Avrupa’da gittikçe artan radikal İslam, yöneticileri endişelendiriyor.
Uzmanlara göre, ırkçı radikal örgütler bu tip masum sokak gösterilerini bilerek hedef alıyor ve araya karıştırdıkları provokatörler aracılığı ile kendilerine Müslüman cemaatlerinden yandaş toplamaya çalışıyorlar.
Avrupa’da yapılan istihbarat çalışmalarına göre, şimdiye kadar  3000’den fazla Avrupa doğumlu Müslüman, Suriye ve Irak’a IŞİD’e katılmak için gitti.
Araştırmalar, IŞİD tarafından eğitilen, Irak’ta, Suriye’de  onlarca kişiyi katleden bu kişilerden bazılarının Avrupa’ya döndüğünü ve uyuyan bir terör hücresi olarak üstlerinden emir beklediğini gösteriyor.
Geçtiğimiz hafta sonu da Almanya’da IŞİD destekçisi bir grup, Irak’ta katledilen kardeşleri için gösteri yapan Yezidi asıllı göçmenlerin üstüne saldırmıştı.

http://www.salom.com.tr/newsdetails.asp?id=91999

Yorumlar kapatıldı.