İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı: Petrosyan’ın ölümünden Azerbaycan’ın vicdanı sorumludur

Tavuş eyaleti sakini Karen Petrosyan’ın Azerbaycan’da esaret içindeyken ölümünden Azerbaycan’ın vicdanı sorumludur. Açıklama «ArmNews»TV yayınında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi. Serj Sarkisyan, Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin nezdinde Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e hitaben onu ayıpladığını ifade ederek ″Azerbaycan cumhurbaşkanına, böylesi insanları öldürmek ayıptır. O ‘biz öldürmedik’ dedi. ’31 yaşındaki genç alkolün etkisiyle niçin sizin tarafa geçip ölecekti’ dedim. Aliyev ‘göründüğü kadarıyla korkup, ölmüş’ yanıtını verdi″ dedi.

Diğer taraftan cumhurbaşkanı sınır yerleşim birimleri sakinlerine itidalli olmalarını salık vererek ″Farklı hususlar oluyor, ve bu Azerbaycanlıların işlemlerini hiç te haklı çıkarmıyor. Ancak sınır havalisi sakinleri, öfkeli, kudurmuş bir düşmanla işimiz olduğunu anlamalılar″ dedi.
Tavuş eyaleti Çinar köyü sakini 32 yaşındaki Karen Petrosyan 7 Ağustos’ta esir düşmüş, bir gün sonra Azerbaycan tarafı Ermeni gencin ‘aniden’ ‘kalp ve damar yetmezliğinden’öldüğüne ilişkin bilgi vermişti.
Son günlerde Azerbaycan tarafının tampon hatta sabotaj-sızma teşebbüslerinde bulunduklarını ancak her vakada hasmın geri püskürtüldüğünü kaydedelim. Bakü resmi çevreleri 26’yı aşkın askerin öldüğü ve 30 civarı askerin yaralandığını bildirdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.