İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Doğu Hıristiyan Kiliseleri liderleri acil uyarıda bulunuyor

Maroni cemaati ruhani önderi Patrik Pshara Ray girişimiyle  Lübnan’da Doğu HristiyanKiliseleri ruhani önderler özel oturumu gerçekleşti; oturuma Kilikya Katolikosu Aram I, Lübnan Ermeni Diyakosluğu ruhani önderi Başepiskopos Şahe Panosyan ve Katolikosluk Kiliselerarası İlişkiler Bl. Bşk. Üst Gözetmen rahip Husik Martirosyan da katıldılar. Lübnan «Azdak» gazetesinin verdiği habere göre; ruhani önderler Yakındoğu bölgesi özellikle Lübnan olaylarını değerlendirdiler. Irak’taki Hristiyanlara yönelik tehditler ve bu ülkeden Hıristiyanların temizlenmesine yönelik fanatik İslamcıların işlemleri değerlendirildi.

Toplantı Irak, Suriye ve diğer yörelerdeki Hristiyanların katledilmesi ve onlara yönelik şiddet sert bir dille kınadılar; Musul ve Ninve Hristiyalarına yönelik zulümlerin kabul edilemez olduğunu vurguladılar. İslamcı terörist grupları finanse eden ülkelerden  bunu durdurmalarını talep ettilker, dini ekstremist işlemlerin bölgedeki tüm ülkeler üzerine olumsuz etkide bulunduğunu kaydettiler.
Toplantı sonucunda, uluslararası topluma Hristiyanlar yerleşkelerine güvenli şekilde geri dönebilmeleini sağlayacak BM Güvenlik Konseyi aracılığıyla karar alınması çağrısında bulundular.
Ruhani önderler Suriye’deki çatışmalara  siyasi çözüm bulunmasnın önemine dikkat çektiler. Lübnan’a ilişkin olarak katılımcılar, Lübnan Ordusuna, teröre karşı mücadelede  desteklerini ifade ettiler, Lübnanlılara birliktelik çağrısında bulundular.
Hıristiyan din adamları Gaza kesitine İsrail’in askeri işlemlerini kınadılar; sorunun çözümü ve Filistinli mültecilerin kendi yerleşim alanlarına geri dönmeleri yanısıra Arap topraklarından  (Filistin, Suriye, Lübnan)İsrail kuvvetlerinin çıkarılmasını talep ettiler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.