İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’dan mutlu olmanın 10 sırrı

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis, mutlu bir hayatın 10 sırrını açıkladı. Arjantin’in haftalık dergisi Viva’ya konuşan Papa, söyleşisinde kişisel tecrübelerinden faydalanarak tavsiyeler verdiğini açıkladı.

***
Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis, mutlu olmanın 10 sırrını açıkladı.
RADİKAL – Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis, mutlu bir hayatın 10 sırrını açıkladı. Arjantin’in haftalık dergisi Viva’ya konuşan Papa, söyleşisinde kişisel tecrübelerinden faydalanarak tavsiyeler verdiğini açıkladı.
Ruhani liderin mutluluk formülü şu şekilde:
1. Yaşa ve yaşat: Papa, herkesin bu prensibe göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.
2. Başkalarıyla paylaşın, kendinizi verin: Papa, insanların çevrelerindekilere karşı açık ve cömert olması yönünde tavsiyelerde bulunurken, “Eğer kabuğunuza çekilirseniz, benmerkezli olma riskini taşımaya başlarsınız ve durgun sular kirlenmeye başlar” dedi.
3. Hayatta sakince ilerleyin: Daha önce bir lisede edebiyat öğretmenliği yapan Papa, bu prensibini açıklamak için Ricardo Guiraldes’in romanından örnek verdi.
4. Sağlıklı bir boş zaman geçirin: “Aşırı tüketim bize yalnızca kaygı getirdi” diyen Ruhani lider, ebeveynlere, çocuklarıyla oyun oynamaları yönünde tavsiyeler verdi. Papa, yemek yerken televizyonun kapalı olmasının önemini de vurguladı.
5. Pazar günleri tatil olmalı: Pazar günlerinin tatil olması gerektiğini ifade eden Papa, “Pazar günleri aile içindir” dedi.
6. Genç insanlara kaliteli işler yaratmak için yenilikçi yöntemler bulunmalı: “Genç insanlar hakkında yaratıcı olmalıyız. Eğer hiçbir fırsatları olmazsa uyuşturucuya başlarlar” diyen Papa, bu durumda intihara meyilin artacağını sözlerine ekledi.
7. Doğaya saygı duyun ve özen gösterin: Çevresel bozulma “önümüzdeki en büyük zorluklardan biri” ifadelerini kullanan ruhani lider, “Bence kendimize sormadığımız soru şu: İnsanlık, doğayı gelişigüzel ve canavarca kullanarak intihar etmiş olmuyor mu?” sorusunu sordu.
8. Olumsuzluğu bırakın: Papa, “Başkaları hakkında kötü konuşma ihtiyacı düşük özgüvene işaret ediyor. Bu, ‘Özgüvenim o kadar düşük ki onu yükseltmek yerine başkalarını da aşağıya çekeyim’ demek. Negatif şeylerden hızlıca kurtulmak sağlıklıdır” dedi.
9. Dini yaymaya çalışmayın; başkalarının inançlarına saygı gösterin: Katolik dünyasının ruhani lideri, “Başkalarına davranışlarımızla ilham verebiliriz, insan iletişimle yücelir. Ancak en kötüsü dini yaymaya ve onun propagandasını yapmaya çalışmak, o zaman da ortaya şu diyalog çıkıyor: ‘Seninle, seni ikna etmek için konuşuyorum.’ Hayır, her diyalog kişinin kendi kimliğiyle başlar. Kilise kendi kendine oluşan çekicilikle büyür, dini zorla yayarak değil” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.
10. Barış için çabalayın: Günümüzde birçok savaşın sürdüğünü belirten Papa, “Barış çağrısı haykırarak yapılmalıdır. Barış, zaman zaman sessiz kalındığı anlamına gelebilir, ancak asla sessiz değildir, barış her zaman ileri yönelik ve dinamiktir” sözleriyle barış çağrısı yaptı.
http://www.radikal.com.tr/dunya/papadan_mutlu_olmanin_10_sirri-1205273

Yorumlar kapatıldı.