İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni sabotaj: Bir Ermeni asker şehit oldu, hasmın 3 kayıp 7 yaralısı var

1 Ağustos’u 2 Ağustosa bağlayan gece Karabağ-Azerbaycan çatışmalı kuvvetler tampon hattı Kuzey (Martakert) yönünde hasım bir kez daha istihbari-sabotaj kalkışmasında bulundu. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Savunma Bakanlığı Basın servisinden verilen bilgiye göre, Savunma Ordusu ön hat birimleri hasmın özel birliklerinin ilerlemesini zamanında tesbit ederek, ona insani ve maddi kayıplar verdirerek çıkış noktasına geri püskürttü.

Savunma Ordusunun sahip olduğu verilere göre, Azerbaycan tarafı en az 3 kayıp ve 7 yaralı verdi, özel öneme haiz silah ve diğer teknik araçları çatışma alanında bıraktı.
Ne yazık ki direnç esnasında bir Ermeni asker şehit düştü. Savunma Ordusu askeri 1989 doğumlu Jirayr oğlu Zorik Gevorgyan şehit düştü.
DKC Savunma Bakanlığı bu ağır kaybın acısını paylaşır ve Z. Gevorgyan’ın ailesine, akrabalarına ve silah arkadaşlarına taziyelerini sunar.
Olayın ayrıntılarına ilişkin inceleme sürdürülmektdir.
Geçtiğimiz  gece esnasında da hasım tampon hattın Kuzeydoğu ve Doğu yönlerinde mütecaviz işlemlerde bulunmuştu. Tüm vakalarda da Savunma Ordusu ön hat birlikleri hasmi ciddi karşı darbe vurdu ve çıkış noktasına geri püskürttü.
Karabağ tarafının kaybı yok, hasmın kayıplarına ilişkin bilgi doğrulanmaya çalışılıyor.
DKC Savunma Bakanlığı, tüm tampon hat boyunca savunması altındaki mevzileri emin bir şekilde kontrole ve gerekli olması durumunda hasma iradesini şart koşmaya devam etmektedir.
Ermenistandan haberler – NEWS.am
http://news.am/tur/news/222100.html

Yorumlar kapatıldı.