İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimder: İkinci Bir Ermenistan Ülkesi Yaratılmasını İstemiyoruz.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele derneği ASİMDER genel Başkanı Göksel Gülbey, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan askerlerini şehit eden işgalci Ermenistan’ı kınadıklarını ve Azerbaycan devletinin yanında olduklarını belirtti. ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dernek binasında yaptığı açıklamada, “Ermenilerin geçmişte olduğu gibi şiddet ve insanlık dışı davranışlar içindeler, dedi.(Ermenistan’ın toplam bütçesi kadar savunma bütçesi olan Azarbeycan’a Ermenilerin saldırması mantıkla bağdaşır mı? HYETERT)

Bölgede ateşkes olmasına rağmen Ermeniler zaman zaman sıcak çatışmalar içine girmekte, taciz ateşi açarak Azerbaycan askerlerini şehit etmektedir. Dağlık Karabağ Türk yurdudur. Özbe öz Azerbaycan toprağıdır. 1992 yılında Rus ordusunun desteği ile savunmasız Azerbaycan halkını katleden, insanlık dışı olayları gerçekleştiren Ermeniler derhal Dağlık Karabağ’ı terk etmelidir. Bizler sivil toplum örgütleri olarak Birleşmiş Milletlerin (BM) ve Dünya İnsan Hakları örgütlerinin bu olayı görmezden gelmeyi bırakarak taraflı davranmaya son vermesini beklemekteyiz. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çerçevesinde sürdürülen görüşmeler yanlı ve taraflı hale dönüştürülmektedir. Azerbaycan Devleti hepimizin bildiği gibi savaş seçeneğini son planda tutmaktadır. Ekonomik ve siyasi ambargolarla Ermenistan’a yüklenmektedir. Ermenistan Kafkasya’da Rusya’nın şımarık çocuğu gibi etrafına saldırmakta zarar vermektedir. Kendi ülke sınırını korumaktan aciz olan Ermenistan tüm ülkeyi Ruslara teslim etmiş, arkasına aldığı bu güçle komşu ülkelerin topraklarına göz dikmiş ve Kafkasyayı bir Ortadoğu faciası haline getirmek için uğraş vermektedir. Huzurun ve Ekonomik yükselişin baş gösterdiği Kafkasya da kana susamış bir vampir gibi bölgede kan dökmek peşinde olan Ermenistan geçtiğimiz gün bu isteğini yerine getirmiş, sinsice ateşkesi bozmuş ve 12 Azerbaycan askerimizin şehit etmiştir. Ermenistan’ın bu şımarıklığına ya Dünya yada Azerbaycan son vermelidir” dedi.
İKİNCİ BİR ERMENİSTAN ÜLKESİ YARATILMASINI İSTEMİYORUZ..
Gülbey, “Rusya ve Ermeni lobisi işgal olan Azerbaycan topraklarında ikinci bir bağımsız Ermenistan kurulmak isteniyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dediği gibi gerekirse savaşarak işgal olmuş topraklarımızı alacağız. 22 yıl önce zulümle işgal edilen Dağlık Karabağın geri alma zamanı geldiğini” belirtti.
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Azerbaycan’a başsağlığı dileyerek, teşkilat olarak Karabağ savaşı olursa gönüllü savaşmaya ASİMDER olarak hazır olduklarını ve her zamanki gibi Azerbaycan devletinin yanında olduklarını söyledi.
Muhabir:Abbas CAN IĞDIR-TEMSİLCİ
http://www.haberler.com/asimder-ikinci-bir-ermenistan-ulkesi-6332775-haberi/

Yorumlar kapatıldı.