İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Savaş İlan Ettiler! Azeri – Ermeni Sınırında Çatışma 11 Azeri Öldü

Ermenistan ile Azerbaycan sınırında şiddetli bir çatışma yaşandı. Ermeniler ile Azerilar arasında çıkan çatışmada 11 Azeri askeri hayatını kaybederken, Ermenilerden ne kadar ölü olduğu konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı…

Ermeni sabotajcılar Azerbaycan sınır hattında sızmaya çalıştı. Terter yakınlarında gece yarısı meydana gelen çatışmada Azerbaycan ordusunda görevli 11 asker şehit düştü. Çatışma sırasında çok sayıda Erkeni askeri öldürüldü. Sabaha kadar süren çatışmalar Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı. Ancak savunma bakanlığı şehit sayısını 8 olarak ilan etti.
BAKANLIKTAN İLK AÇIKLAMA
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan 8 asker hayatını kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece saatlerinde Ağdam ve Terter bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yaklaşmaya çalışan Ermeni keşif ve sabotaj birliklerinin tespit edildiği ve bunun üzerine çatışma çıktığı belirtildi.
Şiddetli çatışma sonrasında Ermeni askerlerin kayıp vererek geri çekildikleri, Azerbaycan ordusundan da kayıpların olduğu belirtildi.
Bakanlıktan kayıp sayısıyla ilgili bilgi verilmezken, Azerbaycan APA haber ajansı, çatışmalarda 8 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu duyurdu. Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bir diğer açıklamada, Gazah bölgesinde de, Ermeni askerlerin ateşkes ihlali yapması nedeniyle Azerbaycan ordusundan İsa Almazov isimli bir askerin hayatını kaybettiği belirtildi.
Bakanlık yetkilileri, şehit askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini iletti.

http://www.haberfx.net/savas-ilan-ettiler-azeri-ermeni-sinirinda-catisma-11-azeri-oldu-haber-1680481/

Yorumlar kapatıldı.