İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Antisemitizme Karşı İmza Kampanyası

Başlatan: Ayşe Günaysu
Bugün Türkiye’de yükselen İsrail karşıtlığının ardına gizlenen antisemitizmin kanıksanan sesini duymamış gibi yapmak istemiyoruz. 15 Temmuz’da Yeni Akit’te Faruk Köse’nin yazısı ve ardından çok sayıda benzeri, gazetenin tanıdığımız İslamcı antisemit dilinin de ötesinde, Türkiyeli Yahudileri açıkça tehdit ediyor ve saldırılara davetiye çıkarıyor. Yazılarda, ülkenin tüm tarihi boyunca devletin de, devletin maaşsız memurlarının da dergilerde, gazete köşelerinde yaptığı şey tekrarlanıyor, yani onların gözünde doğuştan potansiyel suçlu Yahudiler sadakatlerini kanıtlamaya çağrılıyor. 

Kanıtlamayanların hayatının tehlikede olduğu ilan ediliyor. Hakaret ve tehditler, Yahudilere Türkiye’yi terk etme çağrılarına kadar varmış durumda. Türkiye’deki çeşitli muhalif hareketler Filistin’le dayanıştığını iddia ederken İslamcılığın antisemitizminden  ayrı bir dil yaratamadıklarını göremiyorlar. Yanı başımızda, Yahudilere ölüm çağrılarına ses çıkarmamak için 1934 Trakya olaylarını, 6-7 Eylül’ü, Maraş’ı, Çorum’u, Madımak otelini, Hrant Dink’i kısacası bu ülkenin kıyımlarla dolu tarihini unutmuş olmak gerekiyor. Biz hatırlıyoruz. Filistinlilerle dayanışma adına Yahudilere yöneltilen saldırganlığa ve antisemit söylem ve eylemlere aktif olarak karşı durmaya çağırıyoruz.

 Kime:
Türkiye toplumu
Radikal İslamcı çevreler Türkiyeli Yahudileri açıkça tehdit ediyor ve saldırılara davetiye çıkarıyor. Filistinlilerle dayanışma adına Türkiyeli Yahudileri hedef gösteren antisemitizmi reddedin.
Saygılarımla,
[Adın]
http://www.change.org/tr/kampanyalar/t%C3%BCrkiye-toplumu-islamc%C4%B1-%C3%A7evreler-t%C3%BCrkiyeli-yahudileri-a%C3%A7%C4%B1k%C3%A7a-tehdit-ediyor-ve-sald%C4%B1r%C4%B1lara-davetiye-%C3%A7%C4%B1kar%C4%B1yor-filistinlilerle-dayan%C4%B1%C5%9Fma-ad%C4%B1na-t%C3%BCrkiyeli-yahudileri-hedef-g%C3%B6steren-antisemitizmi-reddedin?share_id=cwYdPhJnRX&utm_campaign=share_button_action_box&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

Yorumlar kapatıldı.