İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan BM Lübnan Barış Gücünde Yer Alacak

Ermenistan’ın BM Daimi Temsilcisi, elçi Zohrab Mnatsakanyan 28 Temmuz’da BM Güvenlik Konseyi «Barış Gücü Faaliyetleri: BM ve Bölgesel Partnörlüğün Değerlendirilmesi» başlıklı açık tartışmaya katıldı. Ermenistan Daimi Temsilcisi konuşmasında BM’in barış gücü faaliyetlerinin planlanması, eşgüdümü ve hayata geçirilmesindeki ana eksendeki rolünün önemini vurguladı, aralarında Güvenlik Konseyi, Genel Sekreter ve Barış Gücüne kuvvet tahsis eden devletler ve bölgesel kuruluşlar arasındaki işbirliğinin sürekli olması gerektiğine dikkat çekti.

Elçi Mnatsakanyan, BM’in bölgelerarası işbirliğinin genişlemesi ve teşviki işindeki istisnai olanaklara sahip olduğunu da belirtti.
Barış gücü faaliyetlerinde Ermenistan’ın deneyimine ilişkin olarak elçi ülkede son yirmi yılda şekillenen Ermeni Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Barış Gücü Tugayının varlığını kaydetti.
Elçi Mnatsakanyan konuşmasında şunları da kaydetti:
″Barış Gücü faaliyetlerinde yer alan ülke olarak Ermenistan, Kosova ve Afganistan’da  NATO Barış Gücü işlemlerine katılarak önemli bir deneyim birikimine sahip olmuştur. Önümüzdeki Ekim ayında Ermenistan BM Lübnan Barış Gücü faaliyetlerinde yer almayı planlamaktadır. Bu BM çerçevesindeki katılımımızın genişlemesinin açık bir kanıtıdır. AGİT üyesi ülke olarak Ermenistan, duruma bağlı olarak, teşkilatın barış gücü işlemlerine olası katılımını gözlemlemektedir, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi devletlerle ise barışın korunması ön hazırlık çalışmalarında işbirliğinde bulunmaktadır″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am
http://news.am/tur/news/221400.html

Yorumlar kapatıldı.