İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran Ermenistan İmar Konusunda İşbirliği yapacak

Ermenistan İmar bakanı Narek Sarkisyan, kent imarı alanında Ermenistan-İran işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere İran’ın Erivan büyükelçisi Mohammad Reisi’yi kabul etti.İmar Bakanlığı Basın servisinden verilen bilgiye göre; elçi Reisi kabul çin teşekkür ederek, N. Sarkisyan’ın bakanlık görevini üstlenmesi vesilesiyle kutladı. Elçi, Hükümetlerarası Ortak Komiyon oturumları çerçevesinde aralarında depreme dayanıklı inşaat projeleri, binaların onarımı ve binaların sismik düzeyinin yükseltilmesine yönelik yeni metodlar, eğitici seminerler ve bilimsel konferansların düzenlenmesi yanısıra iki ülke sorumluları ve uzmanlarının karşılıklı ziyaretleri olmak üzere iki ülkenin  kent imarı alanında işbirliğne yönelik net belirlenmiş hususlar olmakla beraber,  bu bağlamda dikkat çekici sonuçların henüz kaydedilmrmiş olduğunu kaydetti.

N. Sarkisyan, Hükümetlerarası Komisyon tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan haberdar olduğunu ve sadece her iki tarafın alakadar olması durumunda işbirliğinin sonuç vereceğine emin olduğunu belirtti. Sarkisyan, İran’la özellikle yeni inşaat teknolojileri alanında işbirliğinin nemli olduğunu, bu çerçevede bugün Ermenistan’da sosyal konut imarı alanında modern malzemelerin hayata geçirilmesinin acil bir sorun olduğunu ifade etti. Kısa sürede pratik ilişkiler sonucunda yatırım, bilim, eğitim ve yeni teknolojiler kesitinde somut  programlar olacağına emin olduğunu ifade etti.
Kabul için teşekkür eden elçi Reisi, İran Yol ve Kent İmarı bakanının selamlarını nakletti ve kent imarı konusunda İran tarafının işbirliğine hazır olduğunu vurguladı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/221035.html

Yorumlar kapatıldı.