İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryaniler: IŞİD’e karşı birleşelim

Bethnahrin Ulusal Konseyi, IŞİD’e karşı ortak mücadele çağrısı yaptı…Bethnahrin Ulusal Konseyi Başkanlık Kurulu (MUB), IŞID’in 9 Haziran günü Musul’u ele geçirmesinden sonra bölgede yaşayan Asuri-Süryani-Keldani ve Kürt halklarına saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çekerek, saldırı ve katliamlara karşı Asuri ve Kürt Halkının temsilcilerine bir araya gelmeleri ve birlikte mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

Federal Kürdistan Bölge yönetimini Rojava örneğini yaşama geçirmeye çağıran MUB, Süryani Halkının kimliği ve potansiyelinin Mezopotamya ve Kürdistan’ı canlandıran değerlere sahip olduğunu belirterek, demokratik, barışcıl ve dünyaya örnek teşkil edecek bir yönetim kurmanın ve diğer halklarla kardeşçe yaşama zamanının geldiğine dikkat çekti.
IŞİD’in insanlığa karşı affedilmez suçlar işleyerek, vahşice eylemlerle insanları korkutup sindirmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, IŞID’ın Musul’u ele geçirmesinden sonra Hıristiyan Halklara karşı yaptığı insanlık dışı uygulamalar sıralanırken, bölgede yaşayan Asurilerin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı ve çoğunluğunun Kürdistan Federal Bölgesine sığındıkları hatırlatıldı.
IŞİD’in Şii ve Hıristiyanların yanı sıra Kürtlere de saldırmasının örgütün dinsel ve etnik hedefler belirlediğini gösterdiğini belirten MUB, bu durumun bölgede yaşayan halklar için IŞİD ve bölgedeki inkarcı güçlere karşı güçlerini birleştirmeleri için tarihi bir fırsat yarattığı değerlendirmesinde bulundu.
Kürt ve Süryani Halklarının ortak yaşam zemini ve dinamiklerinin her zamankinden daha fazla olgunlaştığı belirtilen açıklamada, “Bu koşullarda Federal Kürdistan yöneticileri başta olmak üzere Kürt halkının temsilcileri Süryani-Keldani-Asuri halkına insani yardım temelinde bir yaklaşımdan ziyade siyasi ittifak stratejisiyle yaklaşmaları en doğrusudur. Musul şehrinin çevresindeki Ninova ovasında yaşayan Süryani-Keldani-Asurilere nöbet tutmak ve nöbetçilere maaş vermek var olan sorunları çözemeyeceği bilinen bir gerçekliktir. Doğru olan Kürt halk liderlerinin Süryani halkının lider ve temsilcileriyle bir araya gelmek, Mezopotamya ve Kürdistan’da ortak kaderlerini belirleyip dünyaya ilan etmektir” ifadelerine yer verildi.
‘IŞİD’E KARŞI BİRLEŞELİM’ ÇAĞRISI
MUB, Kürt Halkının iradesini temsil eden tüm taraflara Asuri-Süryani-Keldani Halkının temsilcileriyle bir araya gelme, halklar üzerindeki tehlikeleri bertaraf edecek kararları birlikte alma çağrısında bulundu.
IŞİD  vahşetine karşı tüm insanlığı ve Birleşmiş Milletleri de Süryani ve Kürt halklarıyla dayanışmaya çağıran MUB, “Ninova’nın Erbil, Diyarbakır, Kamışlı ve Mardin ile buluşmasının tam zamanıdır. Süryani-Keldani-Asuri-Arami Halkını bu tarihi buluşmaya çağırırken Kürt Halkını da Gozarto’daki örneği her alanda yaşatmaya davet ediyoruz” dedi. (ANF)
http://www.demokrathaber.net/guncel/suryaniler-iside-karsi-birleselim-h35884.html

Yorumlar kapatıldı.