İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mario Levi’ye Destek

TYS ve PEN sosyal medyada Türkiyeli yazar Levi’nin “boykot edilecek İsrail ürünleri” listesinde hedef gösterilmese tepki gösterdi. Türkiyeli yazar Mario Levi’nin sosyal medyada “boykot edilecek İsrail ürünleri” listesinde hedef gösterilmesi üzerine Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve PEN Türkiye de yazara destek veren açıklamalar yaptı. TYS: Levi hedef tahtası değil Türkiye yazarı. “İsrail devletinin Gazze’ye yönelik katliamı devam ederken, güç karşısında yüksek perdeden konuşmayı adet edinmiş anlayışın şiddet okları ülkemiz yurttaşlarını da hedef göstermektedir. “Türkiye’nin ve Türkçenin yazarlarından Mario Levi’nin ırkçı saldırılara maruz kalarak kitaplarının, İsrail ürünleri ile birlikte, protesto edilmesi fikri insanlık adına sürülmüş kara bir lekedir.

“Mario Levi, gücü İsrail’e yetmeyenlerin hedef tahtası değil, Türkiye’nin yazarıdır.
“Protesto edilmesi gereken Mario Levi ve kitapları değil, Filistin yerle bir olurken susmayı tercih eden uluslararası sermaye odakları, ırkçılığı gündelik hayatımızın parçası haline getirmiş iktidar ve onun uzantılarıdır.
“Zulme uğrayan insanlar ve uluslar hamasetle, nefretle, ırkçılıkla değil barışın diliyle güzel bir dünyada birlikte yaşayabilir ancak.”
PEN: Utanç verici ayıp
“Yurttaşımız, romancımız ve Yönetim Kurulu üyemiz Mario Levi’nin yanındayız
“Usta yazarımız Mario Levi’nin eserleri Türkiye’den dünyaya birer armağandır. İsrail hükümetini protesto edenlerden bazılarının onun romanlarını hedef alması iğrenç bir ırkçılık ve kendini bilmezlik örneğidir, utanç verici bir ayıptır. Bu insanlık-dışı faşist yaklaşımı kuvvetle kınıyoruz.”
Levi 23 Temmuz’da  Twitter hesabından “Kimilerinin gözünde boykot edilmesi gereken “Yahudi ürünleri” arasında benim kitaplarım da varmış. Canım ve güzel ülkemde bunu da yaşadım” yazmıştı.
Levi’ye destek verenler #MarioLeviTürkiyedir hashtagi başlatmış, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Levi’nin listede gösterilmesini “nefret suçu” olarak değerlendirmişti. (EA)
http://www.bianet.org/bianet/medya/157448-mario-levi-ye-destek?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.