İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hristiyan Filistinliler de zulüm görüyor”

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpiduforos Lambriniadis, “Kudüs Patrikhanemiz de bütün Hristiyan Filistinliler, Filistinli Müslümanlar gibi zulüm görüyor. Biz Filistinli Müslümanların acısını biliyoruz. Onun farkındayız. Bizim de Müslümanlarla acımız aynıdır. Çünkü orada zulüm gören sadece Müslüman halkı değil Filistin Ortodoks halkı da aynı zulmü görüyor. Din adamları olarak sadece dua edebiliyoruz” dedi.

***
Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpiduforos Lambriniadis, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.        
       
(İHA) – Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpiduforos Lambriniadis, “Kudüs Patrikhanemiz de bütün Hristiyan Filistinliler, Filistinli müslümanlar gibi zulüm görüyor. Biz Filistinli Müslümanların acısını biliyoruz. Onun farkındayız. Bizim de müslümanlarla acımız aynıdır. Çünkü orada zulüm gören sadece Müslüman halkı değil Filistin Ortodoks halkı da aynı zulmü görüyor. Din adamları olarak sadece dua edebiliyoruz” dedi.
27 Temmuz Aziz Pandeleimon’un adını anma ve bayram günü dolayısıyla Nilüfer ilçesi Gölyazı Mahallesi’nde bulunan Aziz Pandeleimon Kilisesi’nde ayin yapmak için Bursa’da bulunan Lambriniadis, ayin öncesi Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Lambriniadis, Filistin’deki zulümle ilgi soruya “Bizim de Kudüs Patrikhanemiz var Kudüs Patrikhanemize bağlı olan bütün Ortodoks Hıristiyanlar Filistinlidir. Biz de Filistinli Müslümanların acısını biliyoruz. Onun farkındayız. Müslüman kardeşlerimizin acısı olduğu gibi bizimde acımız aynıdır. Çünkü orada zulüm gören sadece Müslüman halk değil Filistin Ortodoks halkı da aynı durumu yaşıyor. Kudüs Patriğimiz Theofilos’a destek veriyoruz. Din adamları olarak sadece bunu yapabiliyor ve dua edebiliyoruz. Biz devlet değiliz. Bizim siyasi gücümüz yok” şeklinde konuştu.
Din adamı olarak yapacakları en iyi şeyin dua olduğunu ifade eden Lambriniadis, “Duanın etkisine ve gücüne inanıyoruz. Çünkü aynı Allah’a dua ediyoruz. Her ne kadar değişik bir bakış açısından görsek te aynı Allah’a hitap ettiğimiz için dualar bizi birleştiriyor. Çünkü dua etmek için aynı yere yöneliyoruz. Bence bu bizi birleştirir. Kardeşliği daha çok etkiler” dedi.
Türk Yunan barış ilişkilerine Başkan Mustafa Bozbey’in çok önem verdiği aktaran Lambriniadis, “Eski kiliseleri restore ettirdiniz. Onun için size müteşekkiriz” diye konuştu.
Başkan Mustafa Bozbey, Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpiduforos Lambriniadis’in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

http://www.haberx.com/hristiyan_filistinliler_de_zulum_goruyor(17,n,11639567,153).aspx

Yorumlar kapatıldı.