İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patlama Zaporojye Ermeni kilisesine zarar vermedi

Zaporojie Ermeni toplumu başkanı Mikhail Pavlov, patlayıcı cihazın Dört Havariler Ermeni Kilisesi yakınındaki, Ekstrem Tıp Merkezi 5. Kent Hastahanesi yakınına yerleştirildiğini belirterek ″ bu durumda hedef Ermeni kilisesi değildi. Ancak ajanslarda patlayıcı maddenin Ermeni kilisesi maahaline yerleştirildiği yönünde bilgi sağlandı, bu gerçeklikle uymamakta. Patlama sonucunda  Ermeni kilisesi zarar görmedi.

***
Ukrayna basınında dolaşımda yer alan, 23 Temmuz gecesi Zaporojye Ermeni kilisesi avlusuna patlayıcı cihazlar yerleştirildiğine, bunun daha sonra çalıştığına ilişkin bilginin gerçeklikle alakası yoktur. NEWS.am muhabirine açıklama  Zaporojie Ermeni toplumu bşk. Mikhail Pavlov’dan geldi.
Pavlov, patlayıcı cihazın Dört Havariler Ermeni Kilisesi yakınındaki, Ekstrem Tıp Merkezi 5. Kent Hastahanesi yakınına yerleştirildiğini belirterek ″Verili durumda hedef Ermeni kilisesi değildi. Ancak ajanslarda patlayıcı maddenin Ermeni kilisesi mahaline yerleştirildiği yönünde bilgi sağnağıydı, bu gerçeklikle uymamakta. Patlama sonucunda  Ermeni kilisesi zarar görmedi.
Zaporojye yöresi Ermeni toplumuna ilişkin olarak Pavlov, burada sakin bir ortamın hakim olduğunu kaydetti. Zaporojie’de 4 bin,  genel olarak Zaporojie yöresinde yaklaşık 15 bin Ermeni yaşamakta.
Hatırlatalım: Ukrayna haber ajanslarında 23  Temmuz’da Zaporojye’de, 5. Kent Hastahanesi yakınında güçlü bir patlama gerçekleşti; patlayıcı cihaz Ermeni kilisesi avlusuna yerleştirilmişti. Kendi elleriyle hazırladıkları patlayıcıyı denedikleri  şüphesiyle Zaporojye sakin 2 yurttaş tutuklandılar. Hastahane odaları, Ermni kilisesi ve etrafdaki evlerin camları patlama sonucu döküldü.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/220533.html

Yorumlar kapatıldı.