İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Perinçek davasında taraf Ermenistan

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Fransa Büyükelçiliği, Ermenistan’da yayınlanan Hayots Achkhar gazetesinin haberini sitesinde paylaştı. Habere göre Ermenistan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yüksek Dairesi, İsviçre-Ermeni Derneği’nin itirazı üzerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Doğu Perinçek hakkında verdiği ‘Ermeni Soykırımı olmamıştır’ kararının yeniden incelenmesi kararı sonrasında taraf olarak bulunacak.

‘DAVA İÇİN ÇOK CİDDİ ÇALIŞMA YAPILACAK’
Ermenistan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki hakim temsilcisi Kevork Kostanyan, Hayots Achkhar gazetesine verdiği bir demeçte, Ermenistan’ın, 26 Ağustos tarihinde başvuruda bulunarak bu davada taraf olacağını söylediği belirtildi. Bu yönde bir avukatlar grubu kurup çalışmalarına başlayacaklarını belirten Kostanyan bu dava için çok ciddi bir çalışma yapacaklarını söyledi.
“Ermeni Soykırımı”nı inkar edip, İsviçre yasalarına göre “ırkçılık” yaptığı iddiası ile İsviçre’deki Ermeni dernekleri tarafından mahkemeye verilen Doğu Perinçek, İsviçre’de yapılan tüm davaları kaybetmiş ve Strasburg Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmuştu. AİHM, Doğu Perinçek’in söylediklerinin “düşünce ve ifade özgürlüğü” çerçevesinde olduğuna karar vermişti. (Engin Akgürbüz/DHA)
http://www.radikal.com.tr/dunya/perincek_davasinda_taraf_ermenistan-1203475

Yorumlar kapatıldı.