İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kutsal Etchmiatsin’in Tiflis’deki Olayla ilgili Açıklaması

«Gürcistan Ermeni Diyakosluğunun sunduğu bilgiye göre; 19 Temmuz’da  Tiflis’te aşırı milliyetçi 50 kadar şahıs Havlabar Surp Etchmiatsin Kilisesine yönelik saldırıda bulundular, bu esnada  saygısız ve küfürlü ifadelerle kilise hizmetkarı Papaz Manuk Zeynalyan, Diyakosluk görevlileri ve ilgili zamanda kilisede bulunanlar dayağa maruz kaldılar. Ana Taht Kutsal Etchmiatsin olaya ilişkin derin endişesini ifade etmekte ve etnik husumet ve dini hoşgörüsüzlüğü tahrik eden  bu işlemi kınamaktadır. Provokatif bu tecavüz son yıllarda Gürcistan’da aralarında kimi Gürcü ruhaniler tarafından da olmak üzere farklı kuruluşlar ve bireylerce yayılan Ermeni karşıtı ortamın acı sonucudur.

***
Ana Taht Kutsal Etchmiatsin 19 Temmuz’da  Tiflis Havlabar Surp Etchmiatsin Kilisesi üzerine gerçekleştirilen saldırıya ilişkin duyuruda bulundu.
Duyuruda şunlar ifade edilmekte:
«Gürcistan Ermeni Diyakosluğunun sunduğu bilgiye göre; 19 Temmuz’da  Tiflis’te aşırı milliyetçi 50 kadar şahıs Havlabar Surp Etchmiatsin Kilisesine yönelik saldırıda bulundular, bu esnada  saygısız ve küfürlü ifadelerle kilise hizmetkarı Papaz Manuk Zeynalyan, Diyakosluk görevlileri ve ilgili zamanda kilisede bulunanlar dayağa maruz kaldılar.
Ana Taht Kutsal Etchmiatsin olaya ilişkin derin endişesini ifade etmekte ve etnik husumet ve dini hoşgörüsüzlüğü tahrik eden  bu işlemi kınamaktadır. Provokatif bu tecavüz son yıllarda Gürcistan’da aralarında kimi Gürcü ruhaniler tarafından da olmak üzere farklı kuruluşlar ve bireylerce yayılan Ermeni karşıtı ortamın acı sonucudur.
Ekstremist benzeri olaylar tarihi ortak geçmişimizin paha biçilemez kazanımlarından olan Ermeni ve Gürcü halklarının dostluk ilişkileri ruhuna uyamaktadır.
Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’in beklentisi, Gürcistan yönetiminin kiliseye yönelik tecavüzde bulunan tüm şahısların sorumluluğa tabi tutulması ve Gürcistan’da Ermeni Kilisesi ve Ermeni toplumunun güvenliği ve yaşamının doğal seyrinin teminidir.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/220118.html

Yorumlar kapatıldı.