İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Chakhalyan: Ermeni kutsal mekanına yönelik saldırı hukuken suçtur

Javakhetili Ermeni aktivist Vahagn Chakhalyan, 19 Temmuz’da Tiflis Surp Etchmiatsin Ermeni Apostolik Kilisesi yönelik saldırıyı kınayıcı bir bildiri yayımladı. Bildiride şunlar ifade edilmekte: «Bu bildiriyle Javakheti Ermenileri adına 19 Temmuz’da Tiflis Surp Etchmiatsin Ermeni Apostolik Kilisesine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gündüz gözüyle birkaç düzine yurttaş tarafından Ermeni kutsal mekanına yönelik gerçekleştirilen benzeri tecavüz sadece kabul edilemez ve kınanır değil aynı zamanda yasal olarak ta suç teşkil etmektedir.

Şimdi, Gürcistan’da etnik ve dini unsur içeren her tip hizipleşmeyi önlemek amacıyla Gürcistan asayiş ve siyasi organlarına, etnik ve dini temelde gerçekleştirilen suçun tertipçilerinin ve katılımcılarının kimliğinin gecikmeksizin ortaya çıkarılması ve yasanın tüm yoğunluğuyla onların müeyyideye tabi tutulması çağrısında bulunuyoruz.
Bu vesileyle, olası tüm olay ve gelişmelerdeJavakheti Ermenileri ve tüm Gürcistann Ermenilerinin adil hak ve güvenliğinin korunması için siyasi irademizi yeniden teyid ediyoruz.».
Ermenistandan haberler – NEWS.am

http://news.am/tur/news/220085.html

Yorumlar kapatıldı.